Hospice Casa Vera – Vogeltaarten leveren bijna 5.000 euro op

Vogeltaarten leveren bijna 5.000 euro op voor hospice

Razend druk waren Erna van Roekel en vele andere vrijwilligers, maar het resultaat mag er zijn. De productie en verkoop van vogeltaarten heeft 4.822 euro opgebracht voor hospice Casa Vera, een bijna-thuis-huis voor mensen die afscheid moeten nemen van het leven.

Op de kerstmarkten in de regio en aan huis bij Erna in Epe en bij Stilema in Vaassen zijn zo’n zeshonderd taarten verkocht. Hierin is zo’n beetje aan 160 kilo vogelvoer, 280 kilo vet, 10 kilo malus appeltjes en 2 kilo doppinda’s verwerkt. Plus nog wat boomschijven van omgewaaide bomen waar de taarten op stonden.

Erna is zelf coördinator bij het hospice en kijkt tevreden terug op de drukke maar ook gezellige tijd.

,,”>Ik wil alle betrokkenen hartelijk bedanken. Appeltjes plukken, mos steken, naar de kringloop of rommelmarkt voor bakjes, boomschijven zagen, bakken, decoreren, inpakken, verkopen, kopen. Alle betrokkenen hebben op hun eigen manier een steentje bijgedragen.” Erna wil ook haar man en huishoudelijke hulp bedanken. ,,Het was af en toe gewoon een taartenhuis bij ons, met al dat vet.”

“>En volgend jaar? ,,De eerste vijftig bestellingen voor volgend jaar zijn alweer geplaatst, de vrijwilligers hebben zich al aangeboden en tevens kan ik rekenen op de boomschijven van Bosch Mobiele houtzagerij”, aldus Erna.

“>Iedereen heeft het gedaan voor hospice Casa Vera. Ook is de verkoop van de taarten goed voor de naamsbekendheid van het hospice, gevestigd aan de Eperweg 20a in Oene. Nieuwe vrijwilligers zijn nog steeds van harte welkom. Op maandag 15 januari om 19 uur is er een informatie-avond voor mensen die overwegen om vrijwilliger te worden. Mensen dienen zich hiervoor aan te melden, dit kan via coordinatoren@kruimelschaar.nl.