ID-kaart vernieuwt: van 29 juli tot en met 1 augustus 2021 geen aanvragen

ID-kaart vernieuwt: van 29 juli tot en met 1 augustus 2021 geen (spoed)aanvragen identiteitskaarten en paspoorten

Dit jaar vernieuwt de Nederlandse identiteitskaart. Daarom kunt u op 29 en 30 juli geen ID-kaart of paspoort aanvragen. Doe uw aanvraag voor 29 juli of na 2 augustus 2021.

Op 2 augustus 2021 wordt het nieuwe model van de Nederlandse identiteitskaart geïntroduceerd. Dit nieuwe model voldoet aan de eisen van de Europese verordening 2019/1157 en aan de toezeggingen aan de Tweede Kamer. De identiteitskaart krijgt een aantal nieuwe uiterlijke kenmerken. Ook de vingerafdrukken van de kaarthouder komen op de chip en het BSN-nummer is te lezen via een QR-code op de achterzijde van de kaart.

Productie van zowel identiteitskaarten als paspoorten worden tijdelijk stil gelegd

De leverancier is genoodzaakt om voor de overgang naar het nieuwe model van de identiteitskaart de productie van zowel identiteitskaarten als paspoorten tijdelijk stil te leggen.

Gevolgen voor u

Vanaf donderdag 29 juli 11:00 uur tot en met zondag 1 augustus 2021 kunnen geen (spoed)paspoorten en identiteitskaarten worden aangevraagd bij de gemeentebalie, een Nederlandse ambassade, consulaat, een kantoor van een externe dienstverlener of de diplomatieke balie. Dit geldt ook voor de Schipholbalie niet-ingezetenen of een grensgemeente in Nederland.

De uitreiking van al aangevraagde documenten kan wel doorgaan.