UITGESTELD TOT 1 JANUARI 2019 – informatie ‘slim afval inzamelen’ – Uitslag poll oene info – VRIJDAG 5 oktober inloop avond in Kulturhus – 27 september gemeente epe raadscommissie vergadering –

UPDATE 25-09: En er is alweer nieuws van de @GemeenteEpe rondom onze afvalsoap.

Uitstel tot 1 januari 2019

Het college van B&W heeft in de collegevergadering van dinsdag 25 september gesproken over de locatiekeuze van de pilot voor het grondstoffenplan ‘Samen Slim inzamelen’ en de vragen die de gemeenteraad hierover heeft gesteld. Het college van B&W is zich bewust van alle vragen die de pilot heeft opgeroepen bij zowel de inwoners van de pilotgebieden in Oene en Vaassen als bij de raadsfracties. Het college is daarmee tot de conclusie gekomen dat er extra communicatie inspanningen noodzakelijk zijn voor het kunnen doen van een representatieve pilot. 

Het college heeft daarom besloten om de start van de pilot tot 1 januari 2019 uit te stellen. De geplande informatieavonden op 5 oktober in Oene en 12 oktober in Vaassen gaan in ieder geval door.
Daarnaast komen er nog extra communicatie momenten om zowel de raad als de inwoners beter te informeren.  

UPDATE 24-09:
Vandaag 24-9 hebben we in Oene allemaal (niet allemaal, helaas zijn de meeste hangertjes met informatie die aan de kliko waren bevestigd na het legen, weggewaaid en liggen ze nu overal verspreid door Oene als afval langs de weg…) een hangertje gekregen met informatie over de grijze container. Deze wordt nog 1 keer geleegd, volgens schema.  Daarna wordt de grijze container in de week van 22-26 oktober  meegenomen, u moet uw container dan leeg aan de weg zetten. Als u wilt weten wanneer, klikt u op de link en vult u uw postcode en huisnummer in. link:  wannneer grijze container inleveren.

UPDATE 22-09: Oener Belang

Wat vindt OenerBelang van de afvalproef in Oene?
Nadat de bewuste brief bij Oenenaren in de bus viel hebben we ons ongenoegen kenbaar gemaakt. De gemeente Epe wilde daarop in overleg met Oenerbelang. Dit willen wij alleen als de gemeente Epe besluit om de proef uit te stellen tot alle Oenenaren voldoende geïnformeerd zijn en er een redelijk draagvlak is voor het houden van de proef. Wellicht is het verstandig om alle vragen die er leven ruim voor 5 oktober aan te leveren zodat de gemeente Epe ons op 5 oktober tijdens de informatieavond kan antwoorden. Indien er uit de beantwoording blijkt dat er onoplosbare knelpunten worden ervaren, werken wij in ieder geval niet mee aan het slagen van deze proef.

Mocht er de gelegenheid zijn om op 27 september in te spreken in de raadscommissie vergadering, dan zal OenerBelang dit zeker doen.

Aankomende donderdag 27 september om 19:30 uur gaan CDA, VVD en D66 de afvalpilot in de raadscommissie bespreken.
Iedereen kan daar ook het woord voeren, wees welkom en u kunt zich aanmelden bij de griffier, via griffie@epe.nl

Via deze link kunt u de vergadering 27 september live volgen: live

Update Poll Zie ook deze poll op Facebook , Poll is beëindigt,

Met een eindpercentage van 97% is er in Oene voldoende animo om de grijze container NIET IN TE LEVEREN. De inwoners van Oene zijn blij met deze duidelijke uitslag. Het woord is nu aan de onderstaande partijen en raadsleden om ervoor te zorgen dat dit besluit wordt teruggedraaid, en er eerst goed overleg komt met de inwoners van de gemeente Epe, om te bepalen op welke manier we wel de afval hoeveelheid kunnen verminderen.

Oenenaren zijn bijna allemaal zwaar teleurgesteld in de eper politiek, waarvan je toch zou denken dat ze leren van fouten uit het verleden. Er is grote verbazing en onbegrip en boosheid onder de Oenenaren over deze werkwijze en de inloopavond op 5 oktober zal daar niets aan veranderen.

INLOOPAVOND – LET OP GEWIJZIGD
datum inloopavond verplaatst naar VRIJDAG 5 OKTOBER dinsdag 9 oktober
inloop avond in Kulturhus Oene ivm ‘slim afval inzamelen’ Circulus-Berkel van 18.00 tot 20.30 uur.

De proef begint in week 42 (half oktober)

De doelen van de proef zijn tweeledig:

 • meer herbruikbare materialen uit huishoudelijk afval terugwinnen en de hoeveelheid restafval verminderen, en ervaring opdoen met deze manier van inzamelen, om een afgewogen besluit te kunnen nemen over invoering in de hele gemeente Epe.

De deelnemende huishoudens:  (Let op: heel Oene doet mee, behalve de adressen die aan een zandweg liggen
https://www.circulus-berkel.nl/epe/nieuws/samen-slim-inzamelen/)

 

Wat houdt de proef in?

 • Bewoners ontvangen een blauwe container voor papier.
 • Bewoners krijgen ook een BEST-tas voor de inzameling van (ook kapotte) boeken, elektronica, speelgoed en textiel.Wat is de BEST-tas?
  De BEST-tas is een stevige tas van gerecycled plastic waarin u Boeken, Elektrische apparaten, Speelgoed en Textiel kunt verzamelen.Inzameling
  U kunt uw BEST-tas elke drie weken aan de weg zetten, tegelijkertijd met het glas. U kunt uw gevulde BEST-tas ook afgeven bij kringloopcentrum Stilema. U ontvangt dan meteen een nieuwe mee.

  Nieuwe BEST-tassen
  Alle deelnemers aan Samen Slim Inzamelen ontvangen eind september drie tassen thuisgestuurd. Nieuwe tassen zijn af te halen bij de Spar in Oene of U kunt ook bellen met Circulus-Berkel (0900 9552), dan krijgt u een nieuwe tas thuisgestuurd.

 • Bewoners brengen restafval naar ondergrondse containers uit de buurt. Voor Oene zijn dat de bestaande containers bij het Kulturhus en de Keizershof. Het gebruik van de ondergrondse containers is gratis. U kunt zo vaak wegbrengen als u wilt. U kunt gebruik maken van alle containers in het gebied dat aan Samen Slim Inzamelen meedoet.  Bewoners van laagbouw hebben daarvoor een nieuwe milieupas ontvangen. De milieupas van bewoners van appartementen is vanaf half oktober 2018 geschikt gemaakt voor het gebruik van meerdere ondergrondse containers. Dat betekent dat de grijze containers aan huis niet meer nodig zijn. Deze zullen worden ingenomen.
  Zo werkt de ondergrondse container
  1. Houd de pas voor het venster
  2. Open de klep van de container
  3. Doe de zak erin en sluit de klep

  Storing
  Constateert u onverhoopt een storing aan de container? Circulus-Berkel (0900 9552) ontvangt graag uw melding. Plaats uw afvalzak niet naast de container! BOA’s zullen hiervoor hoge boetes uitschrijven.  Neem deze mee naar huis of kies voor een container op een andere locatie.

  Recycle service:
  Service aan huis voor bewoners die niet in staat zijn om het afval zelf weg te brengen.
  Bewoners kunnen zich aanmelden bij het KCC van de gemeente Epe. bel 140578 of lukt dit niet, dan kunt u (0578) 678 787 bellen op werkdagen van 08:00 tot 17:00 uur De afvalcoach van gemeente beoordeelt of bewoners in aanmerking komen voor een Mini container aan huis (voorkeur bij incontinentie en stoma materiaal) Of serviceroute aan huis door Circulus berkel.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.