Gemeente Epe

informatieavond over de wolf voor dierhouders in de gemeente Epe

Woont u in de gemeente Epe en houdt u dieren op uw erf? Zoals schapen, geiten, koeien of andere (hobby)dieren? Dan bent u van harte welkom op de informatiebijeenkomst over de wolf op maandag 22 januari 2024. Tijdens deze bijeenkomst praten we u bij over de wolf op de Veluwe en specifiek in de gemeente Epe

De laatste maanden is er veel te doen over de wolf. Dat geeft zorgen en wekt vragen op. Wij willen graag horen wat er leeft en informeren u graag over de huidige situatie en wat we met elkaar kunnen doen om op een veilige manier samen te kunnen leven met de wolven.

Wat u moet weten over de informatiebijeenkomst 

De bijeenkomst is bedoeld voor dierhouders in de gemeente Epe en wordt georganiseerd in samenwerking met provincie Gelderland. Deze bijeenkomst heeft als doel:

  • naar uw zorgen te luisteren en zoveel mogelijk vragen te
    beantwoorden;
  • praktische oplossingen te bespreken die u op korte termijn
    kunnen helpen uw dieren te beschermen;
  • uitleg te geven over de afhandeling van schade aan uw dieren;
  • samen te begrijpen hoe we onze dieren kunnen beschermen
    tegen wolven.

Datum: maandag 22 januari 2024
Tijd: 19:00 uur
Locatie: Gemeentehuis Epe

Uw inbreng is belangrijk, omdat we graag uw ervaring horen. Zo kunnen we kijken naar mogelijke oplossingen op korte en lange termijn. U kunt tijdens deze avond in gesprek met de burgemeester, de wolvencommissie, gedeputeerde Harold Zoet van provincie Gelderland maar ook met een ecoloog, collega dierhouders en andere ervaringsdeskundigen.

Programma

19.00 – 19.30 uur Inloop
19.30 – 19.50 uur Openingswoord
19.50 – 20.25 uur Het gedrag van de wolf
20.25 – 21.15 uur Wat kunnen we doen (informatiemarkt)

Tijdens het programma is er voldoende gelegenheid voor een open gesprek.

Aanmelden

Omdat het aantal plaatsten beperkt is, is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dat kan via gemeente@epe.nl onder vermelding van ‘zaaknummer 936525’ en uw gegevens. Geef bij uw aanmelding ook aan welke dieren u houdt.

Meer informatie 

Wilt u op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen over de wolf en de nieuwsbrief van de provincie Gelderland over dit onderwerp ontvangen? Stuur dan een e-mail naar wolvencommissie@gelderland.nl.