nieuws

Informatieavond Voedselbossen in Epe

Donderdagavond 2 mei geven Irma en Sijtse van der Zee een informatieavond bij de Bibliotheek Noord-Veluwe vestiging in Epe over de mogelijkheden die voedselbossen bieden.

Irma en Sijtse van der Zee zijn enthousiast over het opzetten van voedselbossen. “Voedselbossen dragen bij aan de biodiversiteit, wateropslag, CO2 opslag, verbetering van de bodem en natuurlijk de voedselvoorziening en community vorming.” Deze inwoners van Vaassen hebben in 2022 door een fietstocht van 6.000 km geld ingezameld voor The Green Rebel, een voedselbos in Spanje. Nu willen ze samen met een community van andere enthousiastelingen, lokale bedrijven en instanties concrete stappen zetten en een voedselbos opstarten. Ze leggen uit waarom ze dit zo belangrijk vinden: “Voedselbossen kunnen een deel van de oplossing zijn bij diverse maatschappelijke uitdagingen, zoals waterbeheer, biodiversiteit en klimaat. Daarnaast hebben voedselbossen een belangrijke lokale component, met grote sociale binding tussen mensen die concreet willen bijdragen om de wereld een stukje beter te maken.

Bij de bibliotheek in Vaassen hebben Irma en Sijtse van der Zee vorig jaar informatie gegeven over voedselbossen. Toen waren er meer dan 40 enthousiaste bezoekers. De bezoekers noemden de lezing zeer interessant en waren blij met de heldere uitleg.

Bij de informatieavond geven Irma en Sijtse van der Zee uitleg over wat een voedselbos is en hoe voedselbossen kunnen helpen bij het bestrijden van allerlei crisissen. “Wil je de wereld beter/groener/toekomstbestendiger maken of helpen met (het opstarten van) een voedselbos? Of misschien heb je zelfs grond beschikbaar? Kom dan zeker naar deze informatiesessie.” aldus Irma en Sijtse van der Zee.

Praktische informatie

Locatie: Bibliotheek Epe, Stationsstraat 16, 8161 CR Epe

Datum en tijd: donderdag 2 mei, 19.30 – 21.00 uur

Kosten: € 3,50 p.p. voor bibliotheekleden , € 7,00 voor 1 bibliotheeklid met 1 introducé, € 5,00 voor niet bibliotheekleden

Maximaal 50 deelnemers

Aanmelden: via de website www.bibliotheeknoord-veluwe.nl