bibliotheek epe

Interactieve tentoonstelling in bibliotheek Epe over afval en grondstoffen

Van 15 december tot half januari 2022 kun je bij Bibliotheek Noord-Veluwe in vestiging Epe terecht voor een tentoonstelling over afval en grondstoffen.

Veel mensen scheiden hun afval.  Maar wat er daarna mee gebeurt, weten veel mensen niet. Ook zijn mensen soms onzeker of ze het wel goed doen. Mag een tuinslang nu wel of niet bij PMD? Hoe zit het eigenlijk met een pizzadoos: oud papier of restafval? De regels zijn soms ook best ingewikkeld. Door de expositie “Circulair doe je zo!” in de bibliotheek te organiseren geeft Circules-Berkel antwoord op vaak gestelde vragen. Er wordt uitleg gegeven wat er met GFT, PMD, papier en karton, glas en textiel gebeurt. Je kunt testjes doen, luisteren naar audiofragmenten, wel/niet lijstjes meenemen voor thuis, en ook een prijsje winnen.

Voor de kinderen is er een tafel ingericht met kleur- en bouwplaten, een doe-poster en een leesboekje dat je ook mag meenemen naar huis.

Wethouder Jan Aalbers opent  de expositie op 15 december 2021 om 15.00 uur in de bibliotheek in Epe. Geïnteresseerden zijn hierbij van harte welkom. Bij de opening worden de op dat moment geldende corona maatregelen gevolgd.  

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met gemeente Epe, Circulus-Berkel en Bibliotheek Noord-Veluwe.

Afval scheiden, hoe doe je dat?