Interactieve tentoonstelling in bibliotheek Vaassen over afval en grondstoffen

Tot eind februari kun je bij Bibliotheek Noord-Veluwe in vestiging Vaassen terecht voor een tentoonstelling over afval en grondstoffen.

Veel mensen scheiden hun afval.  Maar wat er daarna mee gebeurt, weten veel mensen niet. Ook zijn mensen soms onzeker of ze het wel goed doen. Mag een tuinslang nu wel of niet bij PMD? Hoe zit het eigenlijk met een pizzadoos: oud papier of restafval? De regels zijn soms ook best ingewikkeld. Door de expositie “Circulair doe je zo!” in de bibliotheek te organiseren geeft Circules-Berkel antwoord op vaak gestelde vragen. Er wordt uitleg gegeven wat er met GFT, PMD, papier en karton, glas en textiel gebeurt. Je kunt testjes doen, luisteren naar audiofragmenten, wel/niet lijstjes meenemen voor thuis, en ook een prijsje winnen.

Voor de kinderen is er een tafel ingericht met kleur- en bouwplaten, een doe-poster en een leesboekje dat je ook mag meenemen naar huis.

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen in samenwerking met gemeente Epe, Circulus-Berkel en Bibliotheek Noord-Veluwe.

Afval scheiden, hoe doe je dat?