nieuws

Introductie nieuw logo gecombineerd met bijzonder goed doel
Schieven Keizer: ‘Alles voor jouw woongeluk’

EPE – Huizen verkopen? In een tijd van veel vraag en weinig aanbod lijkt dat voor elke makelaar een koud kunstje te zijn. Aandacht hebben voor aankopers, verkopers én de gemeenschap sneeuwt dan vaak onder. Meer dan ooit zet makelaarskantoor Schieven Keizer uit Epe daar op in. “Wij verkopen huizen, maar we hebben passie voor mensen. We doen alles voor jouw woongeluk”, aldus Richard Nijhof en Wout Jonasse.

Het lijken gouden tijden te zijn voor makelaars. Zodra een huis te koop komt, volgen er reacties en wordt een woning doorgaans snel verkocht. “Dat komt bij ons ook vaak voor. Juist daarom vinden we het essentieel om het proces goed te begeleiden. We doen meer dan alleen maar goed makelen.” Dit Eper makelaarskantoor is de laatste jaren daarmee getransformeerd tot ‘regisseur van het verhuisproces’, aldus het duo. “Wij verkopen huizen, maar we bieden meerwaarde door te focussen op het woongeluk van iedereen.”

In deze tijd wordt ook in de makelaarswereld het kaf van het koren gescheiden. De simpele ‘dozenschuivers’ gaan verdwijnen, verwachten Nijhof en Jonasse. “Wij beschikken al decennia lang over veel deskundigheid. Daarbij hebben we een enorm netwerk en kennen we de lokale woningmarkt op ons duimpje. We proberen in deze regio als gids te fungeren. Dát is onze makelaarsmeerwaarde.”

Hoe Schieven Keizer te werk gaat? Na een uitgebreid vraaggesprek inventariseert men bij dit Eper makelaarskantoor wat woongeluk precies inhoudt voor de opdrachtgever. “Wij gaan daar heel ver in. Sneeuwschuiven bij bejaarde opdrachtgevers bijvoorbeeld. Of erfgenamen ontzorgen door de woning leeg te laten ruimen. Een klusje doen, een verhuisservice inschakelen. Bij ons kan veel, bijna alles.” Soms wordt daarbij zelfs het aanbod van een ander makelaarskantoor onder de aandacht gebracht. “We werken samen met iedereen om onze opdrachtgevers het beste advies te geven. Dus heb je een woonvraag? Stel hem!” Deze open aanpak mag best uniek genoemd worden. “We kennen de cultuur van de dorpen, de samenstelling van wijken, de kleur van de diverse sportverenigingen en vinden het ook fijn om daar meer over te vertellen. Die liefde voor de omgeving zit in ons bloed”, aldus het duo dat hun werkzaamheden steevast samen met collega’s Dorien Regtering en Esmee Zwolle oppakt.

Compassion
Sinds kort staat er een ander logo op de gevel. Een logo dat nog beter laat zien dat Schieven Keizer duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan en dat men doet aan maatschappelijk verantwoord ondernemen. “Nog even inhaken op dat laatste aspect? In het kader van de lancering van onze nieuwe huisstijl (én de lancering van onze nieuwe site www.schievenkeizer.nl) hebben we elders in de wereld een bijzonder project gekozen waar we geld voor willen inzamelen. “Hiermee laten we onze klantenkring en de rest van de regio graag zien dat we klaarstaan voor een ander. Via de wereldwijde organisatie Compassion (met de Nederlandse hoofdvestiging in Apeldoorn) gaan we de bouw van een huis in Ethiopië financieren. Wij vinden namelijk dat iedereen op de wereld recht heeft op een fijn thuis. Woongeluk is grenzeloos. Bij elke transactie stoppen wij de komende periode dus een bedrag in een spaarpot. Kopers en verkopers vragen we om hetzelfde te doen. Samen delen we een stukje woongeluk met een gezin zonder dak boven het hoofd.”Over de Schieven Keizer
Schieven Keizer staat al meer dan 60 jaar bekend als dé wegwijzer op de Eper woningmarkt. De Veluwse makelaar gidst jou naar jouw ideale huis of begeleidt jou bij de verkoop daarvan. Schieven Keizer is er in deze regio kortom voor jouw woongeluk.

Richard Nijhof (links) en Wout Jonasse van Schieven Keizer. Ook aanwezig is Frederike Meerveld van de goede doelen-organisatie Compassion.