bibliotheek epe

Jaarverslag Bibliotheek Epe voor wethouder Aalbers

Epe – Wethouder Jan Aalbers en raadsgriffier Dennie Kattenberg hebben het jaarverslag 2018 van de Bibliotheek Noord-Veluwe in ontvangst genomen. Hetty van de Weg, directeur van de bibliotheek, overhandigde hen het jaarverslag.

Laaggeletterdheid voorkomen

Voor wethouder Aalbers is het voorkomen van laaggeletterdheid een van de belangrijkste taken van de bibliotheek. Raadsgriffier Kattenberg is enthousiast over de collecties bibliotheekboeken die op de Bibliotheek op School-scholen aanwezig zijn, zodat leerlingen op een hele makkelijke manier zelfstandig boeken kunnen lenen.

Directeur van de Weg sluit hier op aan “Als Bibliotheek Noord-Veluwe hebben we invloed op het persoonlijk leven van heel veel inwoners. Met onze Taalpunten helpen we mensen die moeite hebben met taal, maar met projecten als Boekstart, VoorleesExpress en de collecties boeken op scholen voorkomen we laaggeletterdheid en bieden we leesplezier. Ook op het gebied van digitale vaardigheden is de bibliotheek voor veel inwoners van grote persoonlijke waarde.”

5 thema’s

Het jaarverslag geeft aan de hand van 5 thema’s een beeld van het werk van de bibliotheek in het afgelopen jaar. Zeer lezenswaardige interviews met gebruikers en vrijwilligers ondersteunen de informatie in de verschillende hoofdstukken. De vijf thema’s zijn Bieb & Maatschappij, Bieb & Web, Bieb & Taal, Bieb & Robotica en Bieb & School. Daarnaast is cijfermatige informatie over het aantal leden, uitleningen en media opgenomen.

Fotobijschrift: Van de Weg, Aalbers en Kattenberg met het jaarverslag van de Bibliotheek Noord-Veluwe