bibliotheek epe

Joëlle (10) wint boekenchallenge

Creatieve wedstrijd Bibliotheek Noord-Veluwe met beginzinnen

De 10-jarige Joëlle uit groep 6 van De Schaapskooi in Wezep is de winnaar van de wedstrijd ‘Elk boek heeft een beginzin’ van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Joëlle won hiermee een boekenbon met een waarde van twintig euro. En daarnaast krijgt haar eigen groep  – zodra de school weer is begonnen – acht weken lang een kist met mooie boeken tot de beschikking.

De bibliotheek had een wedstrijd uitgeschreven voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 uit de gemeenten Epe, Elburg, Hattem, Heerde en Oldebroek onder het motto ‘Er kan een heleboel niet in deze tijd, maar lezen kan altijd en overal op veel manieren!’. Kinderen konden van maandag 11 januari tot en met 15 januari meedoen aan de challenge ‘Elk boek heeft een beginzin’. Vijf dagen achterelkaar kregen de deelnemers een eerste zin van een boek aangereikt. De kinderen moesten uitzoeken uit welk boek de zin komt en of de aangereikte zin eigenlijk wel klopte… Een creatieve uitdaging die tot vreugde van de Bibliotheek Noord-Veluwe veelvuldig werd aangegaan.

Om de kinderen een beetje te helpen kregen ze tien titels aangereikt waar ze mee aan de slag konden. Titels als ‘Alaska’ van Anna Woltz, ‘Sophie op de daken’ van Katherine Rundell en ‘De zee kwam door de brievenbus’ van Selma Noord. De zinnen werden dagelijks gedeeld via de Twitter- en Facebook-kanalen van de bieb en dan kon thuis het puzzelen beginnen.

Er werd enthousiast deelgenomen aan de wedstrijd, stelt initiatiefnemer Karin Wolf van de Bibliotheek Noord-Veluwe. ,,Opvallend was de grote deelname van leerlingen die bekend zijn met  ‘de Bibliotheek op School’. Dat onderstreept voor ons maar weer het nut van een goede samenwerking tussen onderwijs en bibliotheek, waarbij we gezamenlijk leesplezier bevorderen met als doel om het lezen bij kinderen te stimuleren.’’

Joëlle heeft haar boekenbon ontvangen in het bijzijn van haar leerkracht. De boekenbon is geheel volgens de richtlijnen van het RIVM uitgereikt door Mieke Messie, de trotse leesconsulent van de Bibliotheek Noord-Veluwe op De Schaapskooi.

Joëlle heeft samen met haar leerkracht de prijzen in ontvangst genomen van leesconsulent Mieke Messie. De lege kist wordt zodra de school weer is begonnen gevuld met boeken voor de kinderen van groep 6.