veluvine Nunspeet

Johnny Kraaijkamp komt met Hoog Spel naar Nunspeet

Een lijk en een man met een mes. Wat is er gebeurd? Zo begint de spannende thrillerkomedie Hoog Spel, met Johnny Kraaijkamp in een van de hoofdrollen. Met tegenspelers als Trudy Labij en Doris Baaten heeft Hoog Spel een door de wol geverfde cast.  Op zaterdag 19 november is de toneelvoorstelling in Veluvine te zien waarbij je als toeschouwer mag meepuzzelen om een moord op te lossen.

Na het succes van Enkele reis, door Trouw omschreven als ‘Bomvol geestige ontwikkelingen en dubbele lagen’, kon een vervolg niet uitblijven. Dezelfde schrijver en regisseur maakten opnieuw een thrillerkomedie, Hoog Spel, waarin het wederom draait om een moord en om de vraag wie het gedaan heeft. Was het degene die met het mes in zijn hand boven het lijk stond, zijn praktisch ingestelde echtgenote of de zo plots verschijnende buurman met vreemde trekjes? Dan is het publiek getuige van een gebeurtenis waardoor deze toneelavond volledig op zijn kop wordt gezet en werkelijk niets meer is wat het lijkt.

Schrijver Lex Passchier blinkt uit in het creëren van verrassende verhaallijnen, het schetsen van menselijke verhoudingen en het opbouwen van een hoge dosis spanning. Dat liet hij eerder zien met televisieseries als De 12 van Oldenheim, De 12 van Schouwendam en het zeer populaire Oogappels.

De voorstelling Hoog Spel speelt met twee genres: komedie en thriller. “Een leuke combinatie”, vindt hoofdrolspeler Johnny Kraaijkamp. Mensen op een verkeerd been zetten, voortdurend verrast worden. “Het is een absoluut onvoorspelbaar stuk. Van de ene verbazing naar de ander gaan, dat hoop ik dat we bereiken’’, vertelt de acteur. “Ik ben heel erg een liefhebber van het genre. Als je het voor elkaar krijgt om de spanning en de whodunnit vol te houden, en tegelijkertijd hilarisch mensen aan het lachen te krijgen, denk ik dat je een leuke avond hebt.’’

De thrillerkomedie Hoog Spel is te bezoeken op zaterdag 19 november om 20:15 uur in Veluvine. Kaarten zijn te koop voor € 28,50 p.p. (inclusief servicekosten) via veluvinenunspeet.nl of aan de kassa.