veluvine Nunspeet

Jordi Martin & Eelke brengen ode aan gitaar in Veluvine

In een intieme setting genieten van een avond boordevol akoestische en elektrische gitaarmuziek en liedjes, waarvan een groot deel zelfgeschreven is. Op vrijdag 3 december staan singer-songwriters Jordi Martin en Eelke op de planken in Veluvine.

De avond begint met de Ermelose Eelke die op zijn akoestische gitaar onder anderen liedjes laat horen van zijn aankomende EP Tomorrow Same Time, waarvan de titeltrack enkele weken geleden is verschenen. Het zijn vooral persoonlijke integere liedjes, waarbij hij veel inspiratie heeft gehaald uit de boeken van Hermann Hesse, een van de succesvolste auteurs van de twintigste eeuw. “Het heeft iets melancholisch en romantisch”, vertelt Eelke. Dit geluid hoor je terug in zijn muziek, alsmede de invloeden van bands als The Smith en The Cure, waar hij veel naar luisterde tijdens het maken van zijn EP. Ook brengt Eelke zijn nieuwste single This Old House ten gehore. Deze is vanaf vrijdag 26 november te beluisteren via Spotify. In de coronaperiode heeft hij hard gewerkt aan zijn YouTube-kanaal ‘Eelke’. “Daar krijg je een goede impressie van hoe ik akoestisch klink”, aldus Eelke.

Jordi Martin vervolgt de avond met songs van z’n nieuwe EP ‘Getting To Know Me’ aangevuld met een aantal herkenbare nummers uit de top 2000, geheel in de stijl van Jordi’s muziek. Samen met gitaarvirtuoos Sytze Bouwma en Renee Verleg (piano, accordeon) zet hij een gevarieerd programma neer met meerstemmige zang. Jordi: “We hopen het publiek een prachtige avond te brengen met muziek vol herkenning, dat ze alles even los kunnen laten en er echt even helemaal uit zijn.”

Al vanaf zijn vijfde is Jordi onafscheidelijk van zijn gitaar. “De gitaar heeft het kortste lijntje met mijn hart”, vertelt hij. En dat is te horen! Zo wist hij het publiek van Veluvine zichtbaar te raken met zijn loepzuivere stemgeluid en virtuoos gitaarspel tijdens de previewavond eerder dit jaar. Hij gaf toen een voorproefje van wat het publiek 3 december kan verwachten: “een prachtige avond waarin iedereen alles even helemaal los kan laten”.

Zijn EP Getting to know me was voor Jordi vooral een zoektocht naar zichzelf. Voorheen tourde hij heel de wereld over als gitarist van diverse artiesten, waaronder de beroemde DJ Sam Feldt. Toch besloot hij deze wereld achter zich te laten en op zoek te gaan naar wat hem naar eigen zeggen “wel echt gelukkig zou maken”. Onder andere zijn ontmoeting met Ed Sheeran inspireerde hem om datgene te gaan doen waar hij van droomde: zijn eigen liedjes maken. “Ik werd gevraagd door Ziggo Dome om in de VIP lounge te spelen voor het optreden van Ed Sheeran. Backstage speelde ik mijn eigen liedjes en zong ik extra hard in de hoop dat hij me zou horen, wat ook gebeurde. Hij vroeg me of het mijn eigen liedje was.” Jordi gaf aan dat hij op het punt stond om voor een artiest in Duitsland te gaan spelen, maar dat dat als een plan B voelde. Waarop Sheeran antwoordde: “Ik had nooit een plan B, ga voor je eigen liedjes man”. Het gesprek tussen de twee inspireert Jordi nog dagelijks. Sinds kort richt de singer-songwriter zich ook op het schrijven van Nederlandstalige liedjes. “Het is een nieuwe fase die ik in wil gaan, omdat Nederlands nog dichter bij mijn hart ligt en er geen taalbarrière is.”

De singer-songwriters kennen elkaar van het Conservatorium van Amsterdam waar Jordi de gitaaropleiding volgde en Eelke zang. Kaarten zijn te koop voor € 17,50 p.p. via veluvinenunspeet.nl of aan de theaterkassa.