Kerk Oenenieuws

Jubilate Deo – kerstwandeling 24 december

Sfeervolle kerstwandeling door Oene 24 december Jubilate Deo

Kerstavond wordt dit jaar opnieuw een bijzonder evenement in Oene. De nieuwe traditie die vorig jaar zo positief werd ontvangen zal dit jaar voortgezet worden: op zaterdag 24 december zal er een sfeervol verlichte wandelroute door het dorp zijn uitgezet, die begint bij het Kulturhus en leidt langs verschillende locaties waar wordt gemusiceerd en gezongen. De wandeling, die ongeveer een half uur duurt, eindigt uiteindelijk in de Hervormde Kerk, waar alle groepen wandelaars, zangers en muzikanten bij elkaar komen om samen zingend de avond af te sluiten.

 

Het koor Jubilate Deo organiseert de wandeling, en leden van het koor zullen, in kleinere groepen verdeeld, langs de route sfeervolle kerstliederen zingen. Daarnaast werkt singer/songwriter Germa Scholten mee en spelen leden van muziekvereniging Vriendschap op verschillende plaatsen in het dorp. Leden van Kamerorkest d’Accordo uit Vaassen zullen het koor in de kerk begeleiden. Al een aantal jaren verzorgt Jubilate Deo de inmiddels traditionele Kerstzangavond in de beslotenheid van de fraai verlichte kerk. Wim Schuring, voorzitter van het koor: “We willen het kerstfeest buiten de kerk laten beginnen, om zodoende nog meer mensen te laten genieten van de mooie kerstmuziek en daarom hebben we een route langs verschillende locaties bedacht om daar in de open lucht verschillende kerstliederen ten gehore te brengen. We doen dat dit jaar aan de hand van muziek van Sela. Dat is een christelijke muziekgroep die nieuwe muziek schrijft voor in de kerk, en de laatste jaren erg populair geworden is bij jong en oud. Het evenement begint rond 19.30 uur, als muziekvereniging Vriendschap op verschillende plaatsen in het dorp een muzikale oproep doet om het kerstfeest te komen vieren. De wandeling kan dan vervolgens beginnen tussen 19.45 en 20.15 uur bij het Kulturhus. Daar vertrekken steeds kleine groepjes die de sfeervol verlichte route volgen: de symbolische weg naar Bethlehem. Langs de route klinkt muziek van zangers en muzikanten. De liederen zijn zo gekozen dat steeds een stukje van het kerstverhaal wordt ontsluierd.  De wandeling eindigt uiteindelijk in de kerk, met koor- en samenzang.

Wie de wandeling wil overslaan maar wel wil genieten van de Kerstzangavond kan vanaf 20.30 uur terecht in de kerk. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van glühwein of warme chocolademelk nog even na te praten bij de vuurkorven op het dorpsplein Onder de linden. Deelname aan de wandeling én de toegang tot de kerk zijn natuurlijk gratis.