nieuws

KCVO laat onnodig punten liggen, KCVO – ABS 2-2

Op deze grijze maar droge zondag dag werd de voetbalwedstrijd, KCVO tegen ABS, gespeeld. Een belangrijke wedstrijd in verband met de strijd om nacompetitie. KCVO begon de wedstrijd sterk en liet in de eerste 20 minuten goed voetbal zien. In de 10e minuut brak Edwin Stegeman door en werd in het strafschopgebied vastgehouden, maar tot verbazing van het thuispubliek gaf de scheidsrechter geen penalty. Dit was een grote teleurstelling voor KCVO, dat de overhand had in het spel.

In de 26ste minuut gebeurde er iets verrassends: uit het niets scoorde ABS de 0-1. Een voorzet vanaf de rechterkant werd eerst nog weggewerkt door Wesley Stegeman, maar vervolgens kon ABS de bal in het doel schieten. Dit doelpunt kwam als een klap in het gezicht van KCVO, dat hierna minder goed speelde.

Gelukkig kwam KCVO toch terug en bleef het hard werken. In de 43ste minuut resulteerde dit in de gelijkmaker. Via een mooie aanval via Wesley Stegeman, Niels Weultjes en Rick Beekman werd Melvin Balk in stelling gebracht en hij kon de bal binnen schuiven. Dit was een opluchting voor KCVO, dat met een 1-1 stand de rust in ging.

Na de rust begon KCVO weer sterk en zette het druk op het doel van ABS. Er werden kansen gecreëerd, maar helaas wist het team deze niet te benutten. Net zoals in de eerste helft kwam In de 74ste minuut ABS weer onverwacht op voorsprong. Met een lange bal vanuit de verdediging naar voren, werd deze door een spits van ABS onberispelijk binnengetikt: 1-2.

KCVO liet zich echter niet uit het veld slaan en bleef strijden. Dit werd beloond in de 87ste minuut, toen invaller Dahley Oortwijn de bal in het doel wist te krijgen en de gelijkmaker scoorde: 2-2. De spanning steeg bij het publiek langs het veld, aangezien beide teams nog vol voor de overwinning gingen.

In de 93ste minuut leek KCVO dan eindelijk de winnende treffer te maken, maar dit doelpunt werd helaas afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Dit was een grote teleurstelling voor de thuisploeg. Gezien het verloop van de wedstrijd had KCVO deze treffer zeker verdiend.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een gelijkspel van 2-2. Ondanks het feit dat KCVO de overhand had in het spel en kansen kreeg, wist het team deze niet te benutten en liet het weer onnodig punten liggen. Toch waren er ook positieve punten, zoals de veerkracht die het team toonde door zich twee keer terug te knokken vanuit een achterstand. Hopelijk kan KCVO deze veerkracht vasthouden en deze bij de komende wedstrijden om zetten naar overwinningen.

Volgende week speelt KCVO uit bij Colmschat ’33, aanvang 14.00 uur.