bibliotheek epe

Kevin Scholten voorleeskampioen Epe!

De Voorleeswedstrijd in Epe is gewonnen door Kevin Scholten van de K. Norelschool.

Maar liefst tien basisscholen uit Epe en Oene namen zaterdagmiddag deel aan de, door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde, lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, waar de schoolkampioenen in de bibliotheek in Epe voorlazen. Met beperkt publiek werd de wedstrijd een gezellig klein, maar belangrijk, voorleesfeest.

De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Epe zijn

Giuliano Colina van de Gildeschool, Stan Overeem van de W.G. van de Hulstschool, Floor Buitenhuis van De Hoge Weerdschool, Ilona Stokkink van De Bongerd, Linsey Vijfschaft van de Anne de Vriesschool, Djéfano Kers van de Van der Reijdenschool, Fleur Bastiaannet van ‘t Hoge Land, Rosanne Leurs van de Sint Bernardusschool en Melissa Boom van de Nieuwe Wisselse School.

Luisteraars mee in het verhaal

De schoolkampioenen lazen voor uit hele diverse verhalen. Verhalen over oorlog, over vriendschap, over het dagelijks leven, alle onderwerpen die je kunt vinden in het dagelijks leven en dus ook in de bibliotheek kwamen voorbij.

Kevin Scholten, de beste voorlezer, las voor uit Kevin Q en het eiland Win, van Auke Herrema. Kevin las voor met heldere stem en nam de luisteraars mee in zijn verhaal. Een overstroming vanuit de badkamer was zo echt dat wethouder Aalbers het gevoel had dat hij natte voeten had overgehouden van het verhaal.

Kevin gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar hij Epe zal vertegenwoordigen.

Jury

De jury werd gevormd door wethouder Aalbers en mevrouw Messie, medewerker Bibliotheek Noord-Veluwe. Volgens wethouder Aalbers, de juryvoorzitter, betekent (voor)lezen dat je kunt dromen met de ogen open.

Het was een mooie maar ook moeilijke middag voor de jury met uitstekende voorleeskampioenen. De eerste drie lezers zaten vanwege corona(maatregelen) thuis. Ook dan kun je heel goed voorlezen! Dat bewees Kevin maar al te goed. De overhandiging van de beker en oorkonde door wethouder Aalbers was digitaal. Deze krijgt Kevin op een later tijdstip op school.

Benaderingsvraag

Kevin Schoten was de geluksvogel van de middag, hij won ook het spel met de benaderingsvraag ‘hoeveel mensen zijn lid van de bibliotheek in Epe en Oene’.

Voorleeskampioen Kevin Scholten ontvangt de beker digitaal van wethouder Aalbers