Kinderen nemen zelf regie in handen – Bieb komt tijdens Kinderboekenweek met coole film-workshop

Als een echte regisseur je eigen speelfilm maken, hoe cool is dat? Het kan tijdens de Kinderboekenweek van 30 september tot en met 11 oktober bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. Het thema van de week is dit jaar ‘En Toen?’, en de bieb heeft daarvoor een supercreatieve workshop ontwikkeld speciaal voor kinderen uit de groepen 7 en 8. Er is echter beperkt plaats, meld je dus snel aan.

Tijdens de workshop ‘Stop Motion’ leren de deelnemers een animatiefilm te maken met historische figuren, waardoor de wereld van vroeger zichtbaar wordt. Bedoeling is dat de regisseurs hun fantasie de vrije loop laten. Dat ze bijvoorbeeld een beeldverhaal over ridders bedenken, zich verplaatsen in een oorlogstijd of zich onderdompelen in het oude Egypte. Een piratenfilm maken of terug naar de prehistorie met dino’s kan natuurlijk ook. De kinderen leren werken volgens de ‘stop motion-methode’, een video-techniek waarbij met tablet of smartphone verschillende foto’s na elkaar worden gemaakt die vervolgens achter elkaar worden afgespeeld. De regisseurs maken tijdens de workshop ook kennis met filmscripts en storyboards, leren hoe een green screen werkt en ontdekken gaandeweg een nieuwe wereld vol mogelijkheden en websites waar gratis de mooiste afbeeldingen kunnen worden gedownload.

Wie mee wil op deze reis terug in de tijd, moet zich wel eerst aanmelden. Dat kan via de site van de Bibliotheek Noord-Veluwe, bibliotheeknoordveluwe.nl. Er is plek voor maximaal 8 kinderen per workshop, dus vol = vol. Deelname kost vijf euro. De workshops duren van 15.30 tot 17 uur en zijn op donderdag 1 oktober in Bibliotheek Elburg; maandag 5 oktober in Bibliotheek Hattem; dinsdag 6 oktober in Bibliotheek Wapenveld; donderdag 8 oktober in Bibliotheek Epe en vrijdag 9 oktober in Bibliotheek Wezep. Link naar het aanmeldformulier: https://noord-veluwe.op-shop.nl/196/workshop-stop-motion

Creatieve workshop bij de bibliotheek