cultureel platform epe

Klassiek in de Kerk: FUSE – 11 oktober 2018 Grote kerk Epe – Cultureel Platform Epe

Dankzij een vaste plek in het muziekprogramma Podium Witteman kan Fuse al enkele seizoenen rekenen op een trouw kijkerspubliek. Maar ook op de Nederlandse podia laat de groep zien voortrekker te zijn van een nieuwe generatie muzikanten.
Fuse staat erom bekend de muzikale invloeden van de zes groepsleden bij elkaar te brengen in een eigenwijze mix van klassiek, jazz, volksmuziek en improvisatie. In een ongewone bezetting van strijkkwartet, contrabas en percussie speelt Fuse hun favoriete muziek, door en voor hen bewerkt en geschreven. Met optredens door het hele land laat de groep zien een publiek te vinden van theater en kerk tot festival en concertzaal. Zo was Fuse te zien op o.a. Sail Amsterdam, het Grachtenfestival, Festival Classique, Robeco SummerNights, Wonderfeel festival, internationaal showcase festival Classical:Next, de Wereldhavendagen en Uitmarkt Amsterdam.

Debuutalbum Studio

Op 21 oktober 2016 verscheen het debuutalbum Studio. Met ruim vierhonderd optredens sinds hun oprichting in 2012 is het podium voor Fuse dé plek geweest voor experiment. Studio bevat de muziek die de groep na die periode het meest is bijgebleven en Fuse heeft gevormd tot wat het nu is. Op het album staan eigen bewerkingen van Bartók en Shostakovitsj, muziek van Nils Frahm en Frank Zappa en nieuw werk van de Nederlandse componisten Tom Trapp en Jacob Ter Veldhuis. De opnames hadden plaats in studio Fattoria-Musica in Osnabrück en de Wisseloord Studio’s in Hilversum.

Voor het album Studio is Fuse genomineerd voor de Edison Klassiek Publieksprijs 2017.

Fuse:
Tobias Nijboer – contrabas
Mascha van Nieuwkerk – cello
Julia Philippens – viool
Daniel van Dalen – percussie
Emma van der Schalie – viool
Adriaan Breunis – altviool

Locatie: Grote kerk Epe