nieuws

Kom ook Oene ‘proeven’ tijdens Op Pad in Oene op 30 juli en 6 augustus

Deze maand doet Oene zijn naam ‘klompenmakersdorp’ eer aan. Grote, gele klompen markeren de toegangswegen naar het dorp. Op de dinsdagen 30 juli en 6 augustus vindt het jaarlijkse evenement ‘Op Pad in Oene’ plaats. Diverse deelnemers zetten die dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur hun deuren open voor publiek. Bezoekers kunnen per fiets of met de auto een gratis route afleggen en zo genieten van een gevarieerd programma met kunst, cultuur, ambacht en lekker eten en drinken. Op een aantal locaties worden zowel binnen als buiten demonstraties en activiteiten aangeboden. Dit jaar verwelkomt de organisatie twee nieuwe deelnemers, waardoor de route nog verrassender wordt.

De alpaca’s van Atelier Ymkje kunnen bezocht worden. Je kunt de dieren bekijken en zien wat er van alpacawol gemaakt wordt. Proeverij Restaurant De Rietstulp doet ook voor het eerst mee, zodat bezoekers nu op twee locaties terecht kunnen voor een hapje en een drankje. Er is sowieso een grote diversiteit aan deelnemers: natuurlijk kan de kerk (open vanaf 11.00 uur) bekeken worden, maar ook korenmolen Werklust en het Cultuur Historisch Museum Oene. Vervolgens gaat de route langs de Aardbeientuin, Restaurant Dorpszicht, hoefsmederij Bronkhorst, Sari Fair Fasion, de boerderij Oene en de Witte Pimpernel. Een aantal kunstateliers completeren het deelnemersveld: Atelier Klaarke van der Kolk, J&J Glaskunst, Bernadette van Munster en Atelier “Het Koetshuis”.

De route kan bij iedere gewenste deelnemer gestart worden. De deelnemende bedrijven zijn te herkennen aan de grote, gele klompen bij hun locaties. Flyers met deelnemers en een routekaart liggen klaar bij diverse recreatiebedrijven in de omgeving, VVV Epe en de deelnemers. Op Facebook is aanvullende informatie en leuke wetenswaardigheden over de deelnemers te vinden. De toegang is beide dagen gratis.

Een bezoekje aan Koren Molen Werklust Oene is zeker de moeite waard!
Ook de kerk van Oene is geopend voor publiek vanaf 11.00 uur
hoefsmederij Bronkhorst