Cultuurplein Noord Veluwekulturhus Epenieuws

Kulturhus Epe – DIverse voorstellingen februari

kaarten en reserveren klik Hier 

Kulturpannetje ‘Een Mexicaans buffet’

Nieuwe mensen ontmoeten, die u anders niet zou ontmoeten uit de gemeente Epe en tegelijkertijd genieten van een heerlijke driegangen maaltijd voor € 8,00 (exclusief drankjes), kan dit? We kunnen dan met elkaar praten, samen plezier hebben en heerlijk eten in het Kulturhus waar een gemoedelijke en informele sfeer gecreëerd is. We zitten met elkaar aan prachtig gedekte tafels. De soep kan aan tafel worden opgeschept voor elkaar en de hoofdmaaltijd staat klaar in de vorm van een buffet.

Dit initiatief is opgezet voor mensen die iets willen toevoegen aan hun leven en dat van anderen. Daarbij is iedereen uit de gemeente Epe welkom: jong, oud, vrienden, collega’s, gezinnen met kinderen, alleenstaanden, het maakt niet uit. Deze open eettafel wordt georganiseerd door een werkgroep van het Kulturhus EGW in Epe en is hét recept voor een hechtere gemeenschap, omdat er dan saamhorigheid en betrokkenheid ontstaat tussen bewoners van de gemeente. Om de saamhorigheid te vergroten, vinden de leden van de werkgroep het fijn om ook mensen uit te kunnen nodigen voor wie het bedrag van € 8,00 een belemmering is. Wanneer u wilt, kunt u een vrijwillige bijdrage doen in het “Maaltijd voor Maaltijd” varken. Het varken staat bij de receptie van het Kulturhus.
U kunt telefonisch reserveren bij het Kulturhus (0578 616775) of bij de receptie van het Kulturhus van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Wij vernemen graag met hoeveel personen u komt en of u eventueel vervoer nodig heeft. U dient contant af te rekenen op de avond zelf, er is helaas geen mogelijkheid om te pinnen. Het gebouw is ook rolstoeltoegankelijk.

Datum 16-02-2017
Aanvang 18.00 uur

Lachen in Epe: ‘Morgen klaart het op’ door Pepijn Schoneveld

Een nieuw cultureel seizoen, een nieuw programmaonderdeel. Dit seizoen heeft de programmaraad van Kulturhus EGW een drietal cabaretvoorstellingen op de agenda gezet. Dit onder de veelzeggende titel ‘Lachen in Epe!’. Cabaretier Pepijn Schoneveld komt met zijn nieuwe voorstelling ‘Morgen klaart het op’ naar het Eper Kulturhus EGW. Schoneveld, die bekend staat om zijn zelfspot, heeft in zijn voorstellingen vele onderonsjes met de zaal. Een tikje vilein, maar eveneens zeer innemend. Die combinatie is de kracht van Pepijn Schoneveld. Hij vertelt, zingt en maakt grappen over alle gedachten en emoties die een ieder normaal gesproken diep wegstopt. Maar als we die volgens hem onder ogen durven te zien, dan klaart het op. Echt.

Datum: 18-02-2017
Aanvang: 20:00 uur
Entree: € 15,00
(passe-partout voor de drie cabaretvoorstellingen €  37,50)

‘Derde Zondag’: Ahmad Hasan

Zijn naam is Ahmad Hasan. Hij is 26 jaar en komt uit Damascus, de hoofdstad van Syrië. Ahmad is opgegroeid in Dubai en heeft daar zijn hele leven gewoond, totdat zijn ouders met het hele gezin terug verhuisden naar Syrië. Dat gebeurde helaas net voordat de oorlog begon. Tijdens de oorlog heeft Ahmad gestudeerd in Homs. Hij volgde daar de opleiding IT Management. Hij werd verschillende keren opgepakt door zowel IS als het Syrische leger en besloot daarna te vluchten. Ook hij is met een boot naar Nederland gekomen. Na verschillende AZC’s (eerst crisisopvang in de IJsselhallen) heeft hij nu een woning kunnen betrekken in Breda. Ahmad vertelt over zijn levensreis door middel van een powerpoint-presentatie van ongeveer een uur.

Zondag 19 februari. Aanvang 15.00 uur, vrij entree.

Cultureel Café: Meezingmiddag

 Net als voorgaande jaren houdt het Cultureel Café ook een Meezingmiddag. Deze middag wordt steevast door een grote groep liefhebbers bezocht. De meezingmiddag staat dit keer onder leiding van de drie muziekduo’s Bertus van Essen (accordeon) en Ton van de Vosse (zang), Tinus (accordeon) en Marty (gitaar) van Huffelen en Willy Bourgonje (accordeon) en Johan van den Berg (zang). Leuk om te vermelden? Als men de tekst onverhoopt niet meer weet, dan kan een ieder meekijken op het grote scherm waar alle teksten op geprojecteerd worden.
Datum: 26-02-2017
Aanvang: 15:00 uur
Entree: Gratis

Kindervoorstelling Ratjetoe

Ratjetoe is een groot verhaal over kleine beestjes. In deze interactieve dansvoorstelling worden kinderen voorgesteld aan Spin en Rat, een brompot en een flapuit. Spin is op reis met zijn één-spin-show. Dat is, logischerwijs, een show precies voor één spin. Dit komt goed uit want Spin is graag alleen. Rat is trouwens niet graag alleen. Om mee te mogen doen aan de één-spin-show bedenkt Rat een slimme list. Maar zijn Spin en Rat eigenlijk wel zo verschillend? Dit is een voorstelling over identiteit, grenzen, verschillen en wellicht ook overeenkomsten. Door middel van dans, spel, mime en zang worden de jonge bezoekers meegesleept in een groot verhaal over kleine beestjes.

Datum: 28-02-2017
Aanvang: 15:00 uur
Entree: € 7,50 (Voorprogramma vanaf 14.00 uur)