Lezing Aidan Scherpbier bij bibliotheek Epe: 5.000 km roeien over de oceaan

Aiden Scherpbier begon afgelopen december samen met een vriend aan de Atlantic Challenge, de zwaarste roeitocht ter wereld. Woensdagavond 21 september geeft hij een lezing over deze roeitocht bij de bibliotheek in Epe.

De 5.000 kilometer lange roeitocht wisten Aidan Scherpbier en Tristan Sim te volbrengen in 58 dagen, 1 uur en 11 minuten.

Tijdens de lezing zal Aidan Scherpbier aan de hand van video en foto materiaal vertellen over zijn voorbereiding, zijn motivatie en de oversteek zelf. Ook vertelt Aidan hoe hij het ervaren heeft om 58 dagen met z’n tweeën in een roeiboot op de Atlantische Oceaan te verblijven.

Tijdens de roeirace zagen de deelnemers 58 dagen alleen maar water. Ze roeiden om de beurt, terwijl de ander sliep. In een ritme dat niet wende. Ook zat het weer niet altijd mee. Maar de tocht leverde ook hele mooie momenten en ervaringen op.

Bij deze roeitocht zette het team zich in voor The Ocean Movement, een stichting die microbiologen steunt in hun onderzoek naar micro- en nanoplastics in de Noordzee en de Waddenzee.

Praktische informatie

Locatie: Bibliotheek Epe, Stationsstraat 16, 8161CR Epe

Datum en tijd: woensdag 21 september, aanvang 19.30 uur

Kosten: € 3,50 voor bibliotheekleden, € 7,00 voor leden met 1 introducé en € 5,00 voor niet-bibliotheekleden

Aanmelden: via de website bibliotheeknoord-veluwe.nl