bibliotheek epe

Lezing Mark Traa:  Tinder van toen: liefdesoproepen in de krant

Mark Traa, van de razend populaire Instagram-pagina Liefde van toen, komt naar Epe. Op dinsdag 12 april geeft hij bij de Bibliotheek in Epe de lezing Tinder van toen: liefdesoproepen in de krant. Zijn lezing is een hilarische bloemlezing die een intiem inkijkje geeft in het liefdesleven van onze voorouders.

Hoe hielden minnaars en geliefden contact toen er nog geen WhatsApp of Tinder was? Hoe maakten ze afspraakjes voor een geheime date? Vanaf halverwege 19e eeuw plaatsten ze oproepen in de krant waarin volop werd gesmacht, gemopperd en gewanhoopt. Ook stelden ze in huwelijksadvertenties heel andere eisen aan een partner dan tegenwoordig. Quest-redacteur Mark Traa verzamelde honderden historische berichten op de Instagram-pagina Liefde van Toen.

De organisatie van de lezing van Mark Traa is een samenwerking van Bibliotheek Noord-Veluwe en Kulturhus Eper Gemeente Woning.

De lezing vindt plaats in het kader van de (verplaatste) Boekenweek. De Boekenweek is dit jaar van 9 t/m 18 april en heeft als thema Eerste liefde.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 12 april

Aanvang: 20 uur

Prijs: € 3,50 voor leden, € 7,00 voor leden en één introducé, € 5,00 voor niet-leden

Locatie: Bibliotheek Epe, Stationsstraat 16, 8161CR Epe. Bij veel aanmeldingen wordt de lezing verplaatst naar De Eper Gemeente Woning, Stationsstraat 25, 8161CP Epe.

Aanmelden: via bibliotheeknoordveluwe.nl.

Mark Traa is journalist en schrijver van diverse wetenschappelijk informatieve boeken. In 2017 verscheen zijn boek Steeds blijf ik u beminnen : liefdesoproepen uit vervlogen tijden. Een bloemlezing van contactadvertenties uit Nederlandse kranten, verschenen in de periode 1853-1937. Dit boek is als e-book beschikbaar via onlinebibliotheek.nl, gratis voor bibliotheekleden.

Mark Traa, van de populaire Instagram pagina Liefde van Toen, geeft een lezing in Epe

Fo