Lezing Spreekwoorden en gezegden in Bibliotheek Epe

Epe – Dinsdagavond 8 oktober is in Bibliotheek Epe een lezing over spreekwoorden en gezegden. De lezing wordt gegeven door Mariël Schotpoort, liefhebber van spreekwoorden en gezegden.

Verhaal achter spreekwoorden

Van één zwaluw tot oude koeien – de Nederlandse taal kent vele spreekwoorden en gezegden. Wat ze betekenen, dat weten we meestal wel. Echter waar komen deze vandaan?

De vele tegeltjeswijsheden, clichés en waarheden als koeien die de Nederlandse taal rijk is, gaan vaak al honderden of zelfs duizenden jaren mee. Net zoals met de Nederlandse taal vergaat het ook met spreekwoorden en gezegden. Ze komen en gaan ook weer. We gebruiken ze te pas en te onpas, echter hoe ze ontstaan zijn weten we vaak niet. Achter al deze spreekwoorden schuilt een verhaal en vaak geven ze een doorkijkje in het leven van vroeger. Want waarom mogen we een gegeven paard niet in de bek kijken? Wie of wat is een nieuwsgierig aagje? Hoogste tijd om oude én nieuwe koeien uit de sloot te halen.

Spreekwoorden en gezegden levend houden

Ter gelegenheid van het Weekend van de Wetenschap verzorgt Mariël Schotpoort deze lezing over spreekwoorden en gezegden. Mariël is geen taaldeskundige maar een liefhebber van spreekwoorden en gezegden. Ze heeft absoluut niet de wijsheid in pacht maar vindt het vooral leuk om op speelse wijze spreekwoorden en gezegden levend te houden.

Informatie

Locatie: Bibliotheek Epe, Stationsstraat 16, 8161 CR Epe

Datum en tijd: Dinsdag 8 oktober, 20.00 – 21.30 uur

Kosten: € 3,50 voor leden en € 5,00 voor niet-leden van de bibliotheek

Graag aanmelden via www.bibliotheeknoord-veluwe.nl