nieuws

Lezing voedselvoorziening in de Tweede Wereldoorlog op 9 oktober 2021

In het Cultuur Historisch Museum Oene, Houtweg 40 te Oene wordt op 9 oktober 2021 een lezing gegeven door Kees Tukker, auteur van het boek `De Voedselcommissaris`. In dit boek wordt o.a. beschreven hoe hoge ambtenaren al in 1937 begonnen met de organisatie van de voedselvoorziening voor het geval dat in Europa opnieuw een oorlog zou uitbreken. `De voedselcommissaris` is een reconstructie van het vergeten leven van zijn oudoom Jan Groen Tukker, die als voedselcommissaris op het brandpunt van de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog een gevaarlijk dubbelspel speelde. Jan Groen tukker hielp in de Tweede Wereldoorlog duizenden onderduikers aan eten, maar had tegelijkertijd de nazi’s nodig om zijn provinciale organisatie van voedselopslag en voedseldistributie vrij te houden van Duitse inmenging en NSB-invloeden. Het belooft een interessante lezing te worden.

De lezing begint om 10.00 uur en de inloop is vanaf 9.30 uur. U bent van harte welkom om deze lezing bij te komen wonen.

De koffie/thee met iets lekkers erbij staat klaar. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Er is voldoende parkeergelegenheid.