Literaire avond met Özcan Akyol in theater de Heerd

HEERDE –  In samenwerking met bibliotheek Noord-Veluwe ontvangt Theater de Heerd op woensdag 18 maart schrijver en columnist Özcan Akyol. Akyol debuteerde in 2012 met de semi-autobiografisch roman Eus; een boek over een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de “onderklasse” van Deventer, een milieu waaraan hij zich probeert te ontworstelen. Begin 2016 verscheen zijn tweede roman Turis, waarin de hoofdpersoon op zoek gaat naar het vermeende dubbelleven van zijn vader, met als doel om het huwelijk van zijn ouders op te breken.
Akyol is ook columnist voor o.a. het Algemeen Dagblad, de VARAgids en Nieuwe Revu. Hij werkte verder mee aan edities van het tijdschrift Hard gras. Zijn interesse voor voetbal resulteerde in 2014 in de publicatie van het boek Hé scheids, jij hebt thuis zeker niks te vertellen.   
Akyol is regelmatig te zien geweest bij het programma Pauw en nu nog bij De Wereld Draait Door en de programma’s van NPO1. Na de succesvolle TV-serie “De neven van Eus” heeft hij nu succes met zijn serie “De geknipte gast”.
Aanvang 20.15 uur, toegangsprijs € 17,=, incl. drankje. Leden van de bibliotheek ontvangen via de balie, op vertoon van hun persoonlijke bibliotheekpas € 2,= korting. Leden die via www.dorpshuisheerde.nl kaarten bestellen kunnen op vertoning hiervan en de bibliotheekpas, aan de balie van het dorpshuis eveneens deze korting ontvangen. Locatie: Griftstraat 8 in Heerde.

Nederland, Amsterdam, 2013 Özcan Akyol, auteur, uitgeverij Prometheus Foto Bob Bronshoff