De Heerd

Literaire avond met Wim Daniëls in Theater de Heerd

HEERDE – Op woensdag 9 maart organiseert Theater de Heerd in samenwerking met de bibliotheek een avond met Wim Daniëls: schrijver van talloze boeken over taal, literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken. Over de Nederlandse taal raakt hij niet uitgeschreven: wat is het Nederlands eigenlijk, waar komen onze woorden vandaan?
In de bestsellers De Lagere School en De Mulo schrijft hij over de kleurrijke geschiedenis van het Nederlandse onderwijs. In Het Dorp staat de geschiedenis van het dorp centraal en komen de kleine kruideniers, de dorpspolitiek, het café en de dorpsfiguren voorbij. Wim Daniëls, taalmeester in hart en nieren, schrijft en spreekt op een vermakelijke, luchtige, toegankelijke en leerzame manier.
Kaarten € 17,= incl. consumptie via www.dorpshuisheerde.nl. Leden van de bibliotheek krijgen € 2,= korting op vertoon van hun bibliotheekpas. Deze kaarten zijn alleen aan de balie van de Heerd verkrijgbaar, Griftstraat 8, Heerde. Aanvang 20.15 uur.
Belangstellenden voor de gratis nieuwsbrief van het theater kunnen zich opgeven via info@theaterdeheerd.nl.

Nederland, Eindhoven, 2 september 2015 Wim Daniels, auteur Alle rechten voorbehouden/ All Rights reserved foto: Merlijn Doomernik