Lotgenoten; al 18 jaar een plek voor erkenning

EPE De feestdagen komen er weer aan, een tijd waarop familie bij elkaar komt. Hoe pittig is dat, de eerste keer als weduwe of weduwnaar? Maar ook jaren later kan het nog een tijd zijn waarin een partner vreselijk wordt gemist. Even bijkletsen, maar ook ingaan op het thema wat heel groot is in het leven, kan dan bij de Lotgenoten van Vrijwillige Hulpdienst De Kruimelschaar, al 18 jaar lang.

Elke maand komen weduwen en weduwnaars bij elkaar in een zijbeuk van de Grote Kerk in Epe. Niet dat de groep een religieuze identiteit heeft. Iedereen is welkom. Ook mensen buiten de gemeente Epe. De eerstvolgende keer is op maandag 26 november van 16 tot 17.30 uur. Koffie/thee en een glaasje staan klaar. Deelname is gratis.

Bij de Lotgenoten zijn vrijwilligers actief die goed kunnen luisteren en zelf weten wat rouw is. Er wordt geluisterd zonder oordeel.

Daarnaast is het nog steeds mogelijk om bezoek aan huis te krijgen voor individuele hulp bij het verwerken van het verlies. Bel voor meer informatie met Gerrie Hup-Berkhoff, tel. 0578-612393.

Bron: de Kruimelschaar