Maak kennis met tennis in Welsum op 29 maart, 5 en 12 april 2018

Maak kennis met tennis in Welsum – op 29 maart, 5 en 12 april 2018

 Altijd al willen tennissen, maar nooit de eerste stap durven zetten? Of op zoek naar een activiteit voor het hele gezin? ‘Kom dan naar Welsum. We hebben hier een prachtige accommodatie met drie kunstgrasbanen en de sfeer is heel goed’, vertelt Anja Fikse, al zo’n dertig jaar lid van de tennisvereniging in het mooie dorpje. Anja neemt aspirant-leden de komende maand bij de hand. ‘Er ligt best een drempel om je te melden bij een tennisvereniging. Vaak komen mensen met z’n tweeën of met een groepje, wat heel leuk is, maar je kunt ook alleen komen.’ Anja wil met name de jeugd activeren, maar ook ouderen zijn welkom en mensen die het tennissen weer willen oppakken.

 Kennismakingsmiddagen
Op de komende drie donderdagen, op 29 maart, 5 en 12 april, wordt een kennismakingsmiddag georganiseerd. Voor senioren om 14 uur, voor de jeugd tot twaalf jaar van 16 tot 18 uur, en vanaf 18 uur voor dertien jaar en ouder, ook volwassenen. ‘Wij zorgen voor de rackets en ballen. Zelf kan ik ook wat eerste basistraining geven, maar voor de echte lessen hebben we onze trainer Joost Galenkamp. Als er genoeg nieuwe jeugdleden zijn, gaan we kijken hoe we de lessen voor een aantrekkelijk bedrag kunnen organiseren. Het jeugdlidmaatschap valt mee, dat kost 57 euro per jaar en dan kun je het hele jaar door tennissen. En als je een paar jaar tennist, verleer je het nooit meer. Er zijn ook mogelijkheden voor een zomer- of winterlidmaatschap.’

 Plezier voor jong en oud
Sporten is natuurlijk gezond, maar wat is er zo leuk aan tennis? ‘Iedereen kan het doen, op eigen niveau. Jong en oud kan met elkaar tennissen, zo lang je maar een beetje elkaars niveau hebt. Het is gewoon heel gezellig, en dat is natuurlijk ook erg belangrijk’, aldus Anja.

Gratis uitproberen of tennissen wat voor jou is? Geef je dan op bij Anja Fikse, via anjafikse@hotmail.com. Bij vragen mag je ook bellen naar 06-30260232. Kijk ook eens op www.tenniswelsum.nl

Op de foto Anja Fikse, met in haar hand een van de posters die ze voor de introductiedagen gemaakt heeft. Op de achtergrond is het clubgebouw ’t Karnemelkhuisje te zien. De tennisspelers zijn Judith, Tekko, Ton en Rein.