nieuws

Meer vraag naar hulp voor de tuin

EPE – Ze zijn moeilijk te vinden, maar wel heel hard nodig! Vrijwilligers voor werkzaamheden in tuinen. De Kruimelschaar zoekt mensen die de handen uit de mouwen willen steken voor een ander. Snoeien, onkruid wieden, taken die voor sommige mensen niet meer te doen zijn. Het is de realiteit vandaag de dag, dat mensen langer thuis willen, maar ook moéten, wonen. En bij een huis zit vaak een tuin.

Het gaat uiteraard niet om grote tuinen, bij grote villa’s. ,,Nee, om kleine tuintjes en een uurtje a anderhalf uur per keer. Dit vrijwilligerswerk is trouwens niet structureel. Het gaat vaak om snoeien en wieden. Zeker in het voor- en najaar’’, aldus Zwaantje Nooteboom, coördinator van de algemene hulpdienst. ,,Er is ontzettend veel vraag naar. Het gaat niet om mensen die geld voor een tuinman hebben.’’ Wel is er voor de helpers een kleine bijdrage, daar kan Zwaantje meer over vertellen. Al is de dankbaarheid van de hulpvragers misschien wel de mooiste beloning.

Wilt u graag iets betekenen voor een ander in uw eigen omgeving? Meld u dan bij de Zwaantje Nooteboom 06-23645986 Kijk voor meer info ook eens op www.kruimelschaar.nl