Meldingen openbare ruimte door storm & wateroverlast

Door de storm en de hevige regenval van de afgelopen uren, komen er veel telefonische meldingen van inwoners en bedrijven binnen bij ons Klant Contact Centrum (KCC).

Wilt u een Melding Openbare Ruimte doen? Doet u dat dan bij voorkeur via onze website: www.epe.nl/meldingdoen

Wij verzoeken u vriendelijk uitsluitend spoedmeldingen telefonisch aan ons door te geven. Dit betreft spoedmeldingen in de openbare ruimte, waar u de brandweer niet voor nodig heeft. Dit voorkomt lange telefonische wachttijden. Houd u er rekening mee, dat wij door de vele meldingen niet alles direct kunnen afhandelen. 

Brandweer alleen bij acuut gevaar of incident

Dreigt er water uw huis binnen te lopen, meld dit dan op werkdagen tussen 08:00 – 17:00 uur via www.epe.nl/meldingdoen. Buiten deze tijden kunt u contact opnemen met de brandweer. 
 
Is er acuut gevaar of een incident, neem dan contact op met de brandweer via 112. Is er geen acuut gevaar, maar heeft u de brandweer wel nodig? Dan belt u 0900-0904.

Stormschade privé

Voor schade aan uw persoonlijke eigendommen (woning/tuin/auto), neemt u contact op met uw eigen verzekeraar. 

Bossen en begraafplaatsen

Wij geven na de storm het dringende advies niet de bossen in te gaan en begraafplaatsen met de nodige voorzichtigheid te betreden. Door de storm is er in het bos op veel plekken een onveilige situatie ontstaan. Loshangende takken kunnen gemakkelijk naar beneden vallen, met alle gevolgen van dien. Dit blijkt uit een inventarisatieronde die de gemeente heeft uitgevoerd.

Tot op dit moment zijn er in de gemeente Epe geen grote ongelukken of incidenten geweest tijdens de storm. Er kwamen wel veel meldingen binnen van omgevallen bomen en uitgewaaide takken.