nieuws

Miniworkshop plantjes stekken

Donderdag 23 mei is er bij de bibliotheek in Epe een gratis miniworkshop plantjes stekken. De workshop wordt gegeven door Kim Ziengs van het plantenasiel in Epe.

Kim Ziengs is in de coronatijd begonnen met stekken en zaaien van plantjes. Deze hobby was zo succesvol en Kim was zo enthousiast dat ze al snel veel te veel plantjes had. Kim is van mening dat overschot gedeeld kan worden. Zo ontstond haar plantenasiel in Epe.

Kim Ziengs workshop is twee maal op donderdag 23 mei. Van 14.30 – 15.15 uur is de eerste workshop, de tweede is van 15.30 -16.15 uur. Deelnemers hoeven geen materiaal mee te nemen, Kim zorgt dat er voldoende plantjes en andere benodigdheden zijn. Ook zijn er zaden voor de bezoekers. Bovendien gaat Kim in gesprek met de bezoekers en geeft ze informatie over het plantenasiel. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig.

Het plantenasiel zorgt ervoor dat overbodige planten een tweede leven krijgen en dat stekjes bij plantenliefhebbers terecht komen. Er kunnen bij het plantenasiel zowel planten en stekjes gehaald als gebracht worden. Dit is een gratis en maatschappelijk initiatief.

Bibliotheek Noord-Veluwe organiseert deze workshop in het kader van de ontmoetingstafel van de maand mei. Het thema in mei is Groene vingers.

Kim Ziengs geeft een workshop plantjes stekken bij de bibliotheek in Epe (eigen foto Kim Ziengs)