veluvine Nunspeet

Nieuwe duo-expositie van lokale kunstenaars te zien in Veluvine

Nieuwe duo-expositie van lokale kunstenaars te zien in Veluvine

NUNSPEET – Gonny de Bekker en Patricia Burgers exposeren samen in de maanden maart en april in Veluvine. Zij nemen daarmee het stokje over van Hans Evers en Jeanette Vermeulen. Iedere twee maanden is er in Veluvine een nieuwe duo- of trio-expositie te bezichtigen van diverse kunstenaars uit Nunspeet en omstreken. Deze kunstenaars worden geselecteerd door de werkgroep Beeldende Kunst Veluvine.

Gonny de Bekker vertelt met behulp van textiel en andere flexibele materialen o.a. plastics, polyester en tyvec haar verhaal. “Textiel en kunst zijn een onderdeel van mijn leven die ik niet kan los koppelen. Het is een onderdeel van mijn doen en denken. Mijn inspiratie zoek ik vaak in iets wat een ‘verhaal’ heeft. Alvorens ik aan het werk ga, verdiep ik me in het onderwerp, ik ga er als het ware mee in gesprek. Hierdoor gaat het voor me meer leven. Technieken waarmee ik mijn werk bewerk zijn o.a. zeefdrukken, mono printen, stempelen, discharge en batik.”

Patricia Burgers was in een vorig leven dansdocent. Haar beelden, zijn als dans opstellingen. De vormen zijn open, met altijd een altijd aanwezig spanningsveld, een dynamiek tussen recht en bol, symmetrie en asymmetrie, nooit is de compositie volledig gesloten. Haar materiaalbeheersing en vormgevoel is fenomenaal en haar werk is veelbelovend. Begin februari 2023 werd zij dan ook vijfde bij de Nationale Keramiekprijs. “Ik ben blij met de mogelijkheid te kunnen exposeren in de Veluvine. Het is een mooie plek om mijn werk als Nunspeetse kunstenaar te kunnen laten zien. Ik hoop dat de bezoekers even stilstaan bij de objecten en een moment de tijd nemen om rustig te kijken. Het werk is iets anders dan wat je van keramiek zou verwachten. Wellicht verrassend en iets nieuws om naar te kijken.”

Exposities zijn het hele jaar door gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Veluvine, mits de zaal niet verhuurd is. Meer informatie over het expositieseizoen vind je op veluvinenunspeet.nl.

fotograaf Rob Lamper.