nieuws

Nieuwe duo-expositie van lokale kunstenaars te zien in Veluvine

Nieuwe duo-expositie van lokale kunstenaars te zien in Veluvine

De een is gefascineerd door steden en haalt daar haar inspiratie uit, de ander maakt sculpturen gekenmerkt door hun sterke relatie met de architectuur. Op zaterdag 5 november wordt er weer een nieuwe duo-expositie in Veluvine geopend. Dan wordt het werk van Joop Erbé en Annelies van Turnhout gewisseld met werk van Carla Zeegers en Anneke Kelderman. De opening duurt van 15:00 uur tot 17:00 uur en is toegankelijk voor geïnteresseerden.

Kelderman en Zeegers hebben elkaar voor het eerst ontmoet bij de opening van de Kunstroute in 2014. Zij hadden al ontdekt dat er veel verwantschap in elkaars werk zat. Beide kunstenaars hebben een passie voor bouwen en architectuur, die ze beiden heel verschillend vormgeven. De expositie in Veluvine laat hun creativiteit en veelzijdigheid zien.

Zeegers maakt foto’s van bijzondere gebouwen die ze digitaal bewerkt en losmaakt van hun achtergrond. “Dan druk ik ze op een speciale manier af, met behulp van een inkjetprinter en plastic sheet. Er ontstaat een vage afbeelding, eigenlijk een soort collage. Dat is de basis voor een tekening van mijn stad, die ik verder vormgeef met pen en Oost-Indische inkt”, vertelt Zeegers.

Anneke bouwt met plakken klei een gebouw om daarna het werk te glazuren en te voorzien van transfers (keramische plakplaatjes). De laatste tijd werkt Anneke veel met het thema herhalingen. In het werk van beide kunstenaars is het kleurgebruik ingehouden en zit er humor in de details. “Ik heb veel zin om in Veluvine te exposeren, het is een mooie en overzichtelijke zaal. Ik hoop dat de bezoekers kunnen zien dat ik veel plezier heb beleefd bij het maken van mijn werkstukken”, aldus Kelderman.

Nieuw Werk aan de Wand
Ook in de gangen van Veluvine is vanaf 26 oktober nieuw werk te bewonderen. Tot en met eind januari hangen hier schilderijen en tekeningen van Lot Kreeftenberg, beeldend kunstenaar uit Vaassen. Zij gebruikt afwisselend schilder- druk- en tekentechnieken waarbij het experiment niet wordt geschuwd. In elke techniek kan zij een andere dimensie van haar creativiteit kwijt. Zo kan zij in etsen haar liefde voor tekenen kwijt; in schilderen haar passie voor kleuren en werkt zij in de grote tekeningen in Oost-Indische inkt voornamelijk op gevoel.

Kunstliefhebbers die op de hoogte gehouden willen worden van exposities en bijbehorende openingen kunnen zich inschrijven op de nieuwsbrief van Veluvine via veluvinenunspeet.nl. Alle exposities zijn het hele jaar door gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van Veluvine, mits de zaal niet verhuurd is. Meer informatie over het expositieseizoen vind je op veluvinenunspeet.nl.