Nieuwe expositie geopend in Veluvine: Tom de Klerk & Corine Ton


Een unieke combinatie van twee kunstenaars uit de regio.

De Nunspeetse kunstenaar Tom de Klerk heeft een indrukwekkend en omvangrijk oeuvre. Zijn dochter Mira heeft voor Veluvine een bijzondere collectie schilderijen en tekeningen samengesteld voor alweer zijn tweede expositie in het culturele centrum. Ook in de publieke ruimtes van Veluvine zijn diverse kunstwerken van hem te bewonderen. De inmiddels overleden Tom de Klerk had met zijn kunst als doel om het onzienbare, zichtbaar te maken. Voorbij de vorm gaan, één worden met de vormloze “geestelijke” wereld om zo toch weer in de vorm terug te keren. Het werk wordt in de Lentink de Jonge zaal in een bijzonder lijnenspel tentoongesteld. 

De verrassende bronzen sculpturen van Corine Ton laten je kennismaken met haar speelse kijk op menselijke gedragingen en haar interesse in mythologie en magisch realisme. Mens en dier krijgen hun eigen unieke karakter. Wat in het jaar 2000 begon met het gieten van de bronzen sculpturen met een oude olieton in de achtertuin, groeide door tot Corine’s eigen bronsgieterij en atelier te Biddinghuizen. Daarvanuit creëert zijn haar collectie van A tot Z.

Het unieke werk van beide kunstenaar is t/m augustus te zien in de Lentink de Jongezaal in Veluvine. De exposities zijn kosteloos en zonder afspraak te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van Veluvine.

Corine Ton met werk. fotograaf H. Verduin