Nieuwe expositie in de Ring – ‘Kunst is verbeelding, geen afbeelding’

De basis van de schilderijen van Leo Coopmans zijn meestal schetsen en indrukken van landschappen of menselijke figuren. Hij werkt vanuit een schets, waarbij al schilderend de vormen en kleuren het hoofddoel worden, een eigen rol gaan spelen, om uiteindelijk tot een evenwichtige compositie te komen. Vaak nadert hij daarbij de grens van het abstrakte.

Belangrijk in het eindresultaat is tevens het realiseren van de sfeer of de karakteristieke eigenschap die aan de basis heeft gelegen van het onderwerp. Leo werkt hoofdzakelijk met acryl en gemengde technieken, laag over laag en gebruikt daarbij bij voorkeur heldere kleuren.

Het landschap is een van zijn favoriete onderwerpen, omdat er de relatie tussen natuur en mens aanwezig is, een mengelmoes van vormen en kleuren. Hij zoekt daarbij naar een combinatie van figuratief en abstract, en wil daarbij de natuur niet reproduceren. Uiteindelijk is hij pas tevreden als vorm, kleur en compositie in harmonie zijn.

Leo heeft een opleiding beeldhouwen en schilderen genoten aan de Vrije Academie in Den Haag en tevens schilderen aan de Vrije Academie in Nunspeet. In een twaalftal plaatsen in Nederland heeft Leo aan groeps exposities meegedaan. Opdrachten en verkopen had Leo voor en aan een aantal bedrijven en particulieren in binnen- en buitenland. Bovendien deed Leo verscheidene keren mee aan de Open-Atelierdagen Noordoost-Veluwe. Verder was hij in 2013 en 2016 deelnemer aan de Kunstschouw Westerschouwen en in 2000 won hij de publieksprijs bij de Kunstbeurs Epe.

De expopsitie loopt van 17 januari t/m 22 februari 2019

Openingstijden de Ring dinsdag t/m vrijdag van 10.00-12.00 en 14.00-16.00uur.

Meer informatie www.deringepe.nl.