nieuws

Nieuwe expositie in de Ring van Nico Bulder – opening 2 oktober

‘Veluwse wildernis natuurlijk geschilderd’

Nico Bulder werd in 1953 geboren in Scheveningen, als jongste zoon van kunstschilder/reclameontwerper Herman C.J. Bulder. Het schilderen werd hem dus als het ware met de paplepel ingegoten. Op zijn zesde jaar verhuisde Nico met het hele gezin naar Apeldoorn op de Veluwe, waar zijn passie voor de natuur in al haar facetten begon. 

Dankzij de vele ontmoetingen met de wilde dieren op de Veluwe, gecombineerd met de al aanwezige kunstzinnige genen, werd zijn beroep en roeping al op jonge leeftijd duidelijk: Nico wilde wildschilder en illustrator worden. Een beroep, dat hij inmiddels al meer dan 40 jaar succesvol uitoefent. In de loop van de jaren heeft Nico vele boeken en tijdschriften geïllustreerd. De schilderijen van Nico zijn al honderden malen geëxposeerd in binnen en buitenland.

Samen met zijn vrouw Yvonne, die professioneel  natuurfotograaf is, woont Nico al 33 jaar midden in een natuurgebied op de Veluwe. Vanuit zijn atelier zorgen herten, vossen, wilde zwijnen en reeën voor de inspiratie die hij vervolgens op weergaloze wijze op het doek en paneel vastlegt. Ook is hij een bekend semiprofessioneel natuurfilmer en op zijn YouTube kanaal “borninfreedom” staan al bijna 1000 van zijn natuurfilms.

In de loop van de tijd heeft Nico zijn blik verruimd, en heeft inmiddels een prachtige collectie mystieke schilderijen, schilderijen van Indianen, honden en katachtige vervaardigd. Sinds 2001 reist Nico met Yvonne enkele maanden per jaar door Afrika, waar hij inspiratie opdoet voor de vele spectaculaire doeken met Afrikaans wild die hij geschilderd heeft. 

Heel speciaal is het twaalfluik dat langzaam aan zijn voltooiing nadert:  “The Message”. Een oproep om goed te zorgen voor de natuur op de hele wereld, die we nu nog hebben.        

Een speciale boodschap van een speciale kunstenaar.

Op 2 oktober 2019 wordt om 19.30 uur in de Ring de expositie geopend en geeft Yvonne van der Mey, echtgenote van Nico Bulder, een lezing over zijn werk én over de Veluwe. U bent hierbij van harte uitgenodigd.

Kijk voor meer informatie op www.deringepe.nl

Openingstijden de Ring, dinsdag t/m vrijdag van 10 – 16 uur.

Parkeergarage op het Marktplein is tot 20.30 uur open.

Navigatie invoer: Markt 14, Epe.