Nieuwe expositie in de Ring “Verwonderen en verbazen met unieke papierobjecten”.

Gefascineerd door wat er allemaal met papier mogelijk is ontstond Intuitionpaperart. ‘Papier is een flexibel materiaal, in vele verschijningsvormen en je kunt er zoveel mee doen! Onze missie is dan ook om mensen te verbazen en te verwonderen met zeer veel toepassingen van papier. Van origami tot papieren objecten met een functie’, aldus de bevlogen Pieter en Evelien van Intuitionpaperart uit Alverna.

Pieter Ermers, 02-09-1958 heeft zijn roots in de reclamewereld liggen. Na het werken als art director bij diverse toonaangevende bureau’s werkt hij de laatste 25 jaar als creatief vormgever zelfstandig voor verschillende klanten. Hij realiseert zich dat het vormgeven op de pc hem minder raakt dan het ambachtelijke papierwerk. Wat genoot hij van het maken voor het werk van Scaldia. Een papierfabrikant die hem zijn gang liet gaan om zo creatief mogelijk een direct mail te maken. De keuze word gemaakt om Intuition om te zetten naar Intuitionpaperart. Pieter laat de geavanceerde, digitale vormgevings-programma ’s achter zich en trekt zich terug naar de tekentafel en het ambachtelijke handwerk. Ook visualiseert en begeleid hij de fantasieën van Evelien op papier waar zij vervolgens mee aan de slag kan.

Evelien Mielekamp, 02-06-1961 is de levenspartner van Pieter, doordat zij door een onvolledige dwarslaesie afgekeurd werd, werd het leven anders.

Andere dingen werden belangrijk, mede daardoor werd Intuitionpaperart geboren. Doordat zij veel moest zitten en haar armen, handen verkrampten bij stilstand, begon ze te oefenen met origami. Dit werden allerlei technieken; origami, quillen, quilten, 3d origami, tessellations. Het liefst maakt ze een combinatie van deze technieken. Nadat de technieken beheerst werden, kwamen de fantasieën. Brainstormen met partner, visualiseren en maken. Het geeft haar leven weer kleur en vorm.

Beiden maakten de keus (duurzaamheid) om met papier te werken dat al in omloop was. Het was al gekocht door iemand en daarna op marktplaats gezet of naar hen gebracht. Dit gaf een extra uitdaging aan het werk, wat kan men met het papier en die kleuren? De technieken vragen om een bepaald soort papier. Dus het papier werd niet gekocht voor het idee, maar het papier gaf een idee.

Te zien van donderdag 23 mei tot en met vrijdag 28 juni.

Openingstijden de Ring: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 16.00 uur.

Meer informatie www.deringepe.nl