Nieuwe maatregelen voor Veluvine

Nieuwe maatregelen voor Veluvine

Nunspeet – Naar aanleiding van de afgekondigde corona-maatregelen van 13 oktober zullen diverse activiteiten binnen Veluvine stopgezet, geannuleerd of verplaatst worden. Veluvine blijft als cultureel centrum met diverse participanten geopend en zal zich inzetten om die activiteiten die doorgaan, op verantwoorde en veilig manier te laten plaatsvinden.

Theater
Vanaf 14 oktober vervalt de ontheffing voor de theaters en zijn er maximaal 30 personen toegestaan in elke publieke ruimte. Veluvine is daarom genoodzaakt om wellicht een groot deel van haar programmering tot en met 11 november te annuleren of te verplaatsen. Het draaien van de meeste voorstellingen voor een dergelijk klein publiek is gewoonweg niet haalbaar. Bezoekers van deze theatervoorstellingen ontvangen zo spoedig mogelijk bericht met meer informatie. Hoe snel dit zal zijn, kan Veluvine op dit moment nog niet inschatten en vraagt daarom om geduld en begrip.

Filmvoorstellingen
Het Filmhuis van Veluvine kan ondanks de aangescherpte maatregelen wel doorgaan. Bezoekers met kaarten voor de filmvertoningen kunnen nog steeds terecht in de Nestlezaal van Veluvine. Daar is al een geruime tijd ruimte gemaakt voor maximaal 20 bezoekers op 1,5 meter afstand.

Overige activiteiten
Veluvine is wel geopend. Diverse lessen, vergaderingen en cursussen van participanten zullen, met inachtneming van de maatregelen, doorgaan. Ook de bibliotheek is geopend en diverse sportactiviteiten vinden plaats in de sportzalen. Contactsporten voor volwassenen kunnen echter geen doorgang vinden en de horeca is tot 11 november gesloten. Veluvine betreurt dat de culturele activiteiten geen doorgang kunnen vinden, maar blijft positief kijken naar wat er wel mogelijk is.