nieuws

Nieuwe vrijwillige coördinator voor hospice gezocht

EPE – De coördinatoren van hospice Casa Vera zoeken versterking. Vrijwillig aan de slag in een prachtige accommodatie op even mooie locatie. Met een bijzonder doel, namelijk begeleiding in de laatste levensfase.

,,We vormen een goed team samen, maar we merken dat er behoefte is om de werkzaamheden nog beter te verdelen”, aldus Ineke Wiersinga, een van de coördinatoren en tevens bestuurslid van De Kruimelschaar.

Het hospice aan de Quickbornlaan 13 in Epe is een bijna-thuis-huis met drie gastenkamers.  Voor wie de zorg thuis niet meer mogelijk is, biedt het hospice een warm alternatief. De geschoolde vrijwilligers hebben liefdevolle aandacht voor de gasten en hun naasten. ,,Het team van coördinatoren is verantwoordelijk voor organisatie en uitvoering van de zorg voor de gasten, voor de begeleiding van de zestig vrijwilligers en voor de dagelijkse gang van zaken in het hospice”, aldus Ineke.

Ook onderhouden van contact met het bestuur, met mantelzorgers en naasten van gasten hoort bij de taak van de coördinatoren, net als externe contacten. De medische zorg voor de gasten is in handen van thuiszorg en huisartsen.

De coördinatoren doen volgens een rooster bij toerbeurt een week dienst. Dat betekent dat de coördinator dan een week lang 24 uur per dag telefonisch bereikbaar is en verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken, zoals de inzet van vrijwilligers en voor het opnemen van gasten. De coördinatoren vergaderen eens in de zes weken en stemmen ook regelmatig tussentijds met elkaar af. ,,Het gaat om een vrijwillige functie, die in de week met dienst tot 25 uur kan kosten en in andere weken tot 15 uur, maar het werk geeft echt veel voldoening. Je leert veel en de gasten en naasten zijn vaak erg dankbaar.’’

En, is iedereen geschikt? ,,Affiniteit met vrijwilligerswerk is prettig. En iemand moet bijvoorbeeld wel kunnen omgaan met ziekte, lijden, sterven en rouw”, besluit Ineke.

Interesse? Bekijk de volledige vacature op www.hospicecasavera.nl/vrijwilligers

Bel voor meer informatie met Ineke Wiersinga, tel. 06-30667942. Al helemaal gemotiveerd? Stuur een kort briefje met motivatie en CV naar coordinatoren@kruimelschaar.nl