nieuws

NJO Muziekzomer Gelderland weer in Nunspeet!

Van vrijdag 30 juli tot en met zondag 15 augustus 2021 is het publiek weer welkom op de mooiste locaties in Gelderland om te genieten van concerten en voorstellingen met muziek, theater, spektakel, dans, poëzie et cetera. Ook in Theater Veluvine zijn weer diverse voorstellingen te bezoeken. Getalenteerde musici, conservatoriumstudenten en talent dat aan het begin staat van een muzikale carrière zorgen voor een inspirerende mix aan muzikale ervaringen voor een breed publiek.

Breed aanbod

Voor liefhebbers van jazz, klassiek en wereldmuziek, maar ook voor publiek dat graag muziek combineert met poëzie, dans, schilderkunst of zelf actief in de benen gaat is er wat te doen in of vanuit Theater Veluvine. De enorm populaire Veluvine fietstocht die dit jaar langs diverse molens loopt en bewegen combineert met korte concerten, is helaas al uitverkocht. Maar er zijn nog vijf andere voorstellingen waar nog wél kaartjes voor beschikbaar zijn. Zo is er de voorstelling Trapèze waarin vijf musici een in de vergetelheid geraakt ballet van Prokofjev nieuwe leven in blazen, maar komt ook Het Oostertrio (altviool, klarinet & piano) langs met de première-voorstelling Five seasons of haiku met Japanse mini-gedichten en daaromheen gecomponeerde muziek. Wegens succes opnieuw naar Nederland gehaald is violist en koning van de gypsyjazz Tim Kliphuis die de leden van Nationaal Jeugdorkest (NJO) aanspoort hun improvisatietalent in te zetten in de voorstelling NJO goes gypsy. Liefhebbers van schilderkunst komen aan hun trekken in de voorstelling Luisteren naar Van Gogh door het Pistache Rietkwintet in samenwerking met verteller Matthea Versteeg en, last but not least, kunnen jazzliefhebbers hun hart ophalen met Film noir door het Kika Sprangers Kwintet.

Young artist in residence

Saxofoniste Kika Sprangers is de young artist in residence van de NJO Muziekzomer Gelderland. Zij is te zien en horen in vier programma’s: het door haar ontwikkelde muziektheatrale Dochter voor sax en negen zangeressen, een muzikaal programma samen met het ADAM Strijkkwartet, een serie optredens met het Kika Sprangers Kwintet (waaronder dus in Theater Veluvine) en als soliste met Jong Metropole.

Waar en wanneer

Op vrijdag 30 juli 2021 trapt de NJO Muziekzomer af in Theater Orpheus in Apeldoorn met een voorproefje van diverse programma’s en het loopt door tot en met zondag 15 augustus. Theater Veluvine is een terugkerende locatie in dit festival, mede dankzij de steun van het Van den Broek Lohmanfonds. Informatie over de voorstellingen in Nunspeet is te vinden op www.veluvinenunspeet.nl. Informatie over alle voorstellingen tijdens de NJO Muziekzomer Gelderland staat op www.muziekzomer.nl.