veluvine Nunspeet

NJO Muziekzomer in Nunspeet

Verrassende muzikale zomer in Nunspeet!

Na de grote successen van voorgaande jaren gaan Veluvine Nunspeet en de NJO Muziekzomer wederom de samenwerking aan. Tussen 4 en 18 augustus betreden verschillende gepassioneerde en getalenteerde musici het podium van Veluvine met een verfrissend nieuw programma. De muzikale reis loopt dit jaar langs de Zuidpool, door een Kersentuin en naar dromerige, fabelachtige werelden, waarin iedereen zich thuis kan voelen.

Het Muziekzomerprogramma in Nunspeet zal traditioneel starten met de Veluvine Fietstocht. Wegens de grote populariteit van dit jaarlijkse evenement zijn er dit jaar twee aftrapmomenten voor de fietsgroepen vanaf het culturele middelpunt van Nunspeet. Tijdens de fietstocht stappen de deelnemers driemaal af voor een kort concert van verrassende Muziekzomerensembles.

Een aantal dagen later beklimmen de leden van het Ardemus Kwartet het podium van Veluvine met De Grote Pinguïn en Bananen Show (6+). In deze grappige voorstelling ontmoeten vier pinguïns van de Zuidpool de mensheid (en meer bepaald marktkoopman Ome Jaap), waardoor komische taferelen ontstaan. Een voorstelling vol plezier voor de hele familie.
Elk jaar selecteert het NJO een young artist in residence die de eer heeft een eigen programma samen te stellen. Dit jaar vervult violist Pieter van Loenen deze felbegeerde positie. Zijn passie voor zijn viool komt duidelijk naar voren in zijn interpretatie van het sprookjesachtige L’Histoire du soldat, waarin de hoofdpersoon zijn geliefde viool ruilt voor een boek dat de economie kan voorspellen. Dat hij daar spijt van krijgt zal geen verrassing zijn…

Nog een prachtig muzikaal verhaal dat deze zomer te bekijken is in Veluvine is Een Kersentuin. Tsjechovs klassieke werk wordt opnieuw bewerkt door regisseur Mart van Berckel. In samenwerking met jonge musici, zangers en acteurs zet hij het levensverhaal van Ljubov Ranevskaja neer. Deze eclectische muziektheatervoorstelling behandelt thema’s als melancholie, onthechting en de vergankelijkheid van het leven tijdens een schrijnende, tragikomische en feestelijke avond.

De Muziekzomer in Veluvine sluit 18 augustus af met Mescolare goes hybrid. Blaaskwartet Ensemble Mescolare innoveert voortdurend door jazz en klassieke invloeden te combineren. Zo hebben de leden, speciaal voor deze zomer, een jazztrio uitgenodigd om hun kwartet te komen versterken. Als septet laten zij horen dat verschillende muzikale werelden heel goed samen te brengen zijn in één hybride programma. Deze afsluiter belooft een groot muzikaal feest te worden.
Kaarten voor alle concerten zijn verkrijgbaar via www.muziekzomer.nl, www.veluvinenunspeet.nl en aan de kassa van Veluvine.

De voorstellingen van de NJO Muziekzomer worden in Veluvine aangeboden met een gereduceerd tarief. Dit wordt mogelijk gemaakt door het Van den Broek Lohman Fonds.

Kijk voor meer info en kaartverkoop op: www.muziekzomer.nl.

 

.