Kerk Oenenieuwsoener belangOener Toneel Vereniging

Oene – Wat is er afgelast ivm Coronavirus in de regio?

UPDATE 16-03 18:30 uur

verschillende activiteiten in de regio worden afgelast vanwege het Coronavirus. Hieronder een overzicht (zo kompleet mogelijk en nu bekend)

Rommelmarkt commissie Oener Koefeest
In verband met het advies van het RIVM wordt onze jaarlijkse schuurverkoop op 28 maart afgelast. Zodra er weer groen licht is, maken wij een nieuwe datum bekend voor onze jaarlijkse schuurverkoop.

De Boerderij Oene
Vandaag is besloten dat ook de dagbesteding dicht gaat. Dit houdt in dat de Boerderij tot in ieder geval 6 april gesloten is. Wij zijn wel in zoverre mogelijk bereikbaar via mail en telefoon.

Brandweer Oene

Het Corona-virus… Zoals iedereen in Nederland is ook Brandweer Oene gebonden aan de regelgeving, Er wordt op dit moment nog veel afgestemd over de maatregelen m.b.t. het Corona virus. Dit zal de komende weken een doorlopend proces blijven. Eén van de besluiten:
* Alle oefeningen rondom vakbekwaam blijven/worden geannuleerd tot en met 31 maart 2020. U zult ons voorlopig dus op de maandagavond niet meer zien oefenen. Natuurlijk zullen wij wel 24/7 voor u klaar staan in het geval van nood!! Wij hanteren in alle gevallen de voorgeschreven / opgelegde maatregelen van het RIVM!!!

VV Oene – Afgelasting wedstrijden in verband met coronavirus
De KNVB heeft alle amateurvoetbalcompetities in Nederland stilgelegd tot 1 april vanwege het coronavirus. Dit betekent dat er zowel komende zaterdag en zondag als de twee weekeinden daarop (21 /22  en 28/29 maart) niet gevoetbald wordt op amateurniveau. Het bestuur van VV OENE volgt het standpunt van de KNVB in deze. Dus ook alle trainingen etc. worden tot nader order afgelast. De kantine is als gevolg hiervan ook tot nader orde gesloten. Het Bestuur

Kultuur Historisch Museum Oene
De geplande lezing op 21 maart a.s. over de voedselvoorziening in de
Tweede Wereldoorlog in het Cultuur Historisch Museum Oene gaat niet
door. Het is tot nader order uitgesteld.
Ook het museum is tot 31 maart a.s. gesloten.

Oener Toneel Vereniging
Evenementen met meer dan 100 personen mogen niet doorgaan. Dit houdt in dat wij de komende 3 avonden (12,13,14 maart) in Oene helaas moeten afgelasten. Vanavond heeft OTV diverse mogelijkheden besproken en overwogen. Het stuk “knollen veur citroenen” zal niet meer opgevoerd worden. Voor iedereen die een kaartje had voor 12, 13 of 14 maart 2020: bewaar uw kaartje goed. Uw toegangskaart van 2020 kunt u volgend jaar omruilen voor een toegangskaart voor één van de uitvoeringen. Dus voor 2021! Want dan pakt OTV uiteraard de draad weer op! OTV

School met de Bijbel Oene
?? ??????? ??? ?? ?????? ??????????? ????? ??? ??? ???? ?????????? ?? ?.?. ??????? ?? ????? ?? ???? ??? ???? ?? ????? ????. ??? ????? ?????????? ???? ??? ????? ????????. ??????????? ??????? ?? ??? ??????? ?? ????? ??/?? ???? ?? ????? ??? ????????????????.

VrouwenActief Oene
Ivm het coronavirus heeft het bestuur besloten om de ledenavond van 30 maart niet door te laten gaan. Ook het reisje van 14 mei gaat niet door.
Iedereen krijgt nog bericht via de nieuwsbrief

Gevolgen voor de kerkdiensten in de regio:

Hervormde Gemeente Oene:
Vrijdagmiddag heeft het moderamen van de kerkenraad besloten om alle kerkelijke activiteiten die tot en met 31 maart gepland zijn niet door te laten gaan. De zondagse kerkdiensten zullen alleen via internet of kerkradio te volgen zijn. De dienstdoende voorganger zal in de aanwezigheid van een klein aantal ambstdragers vanuit de kerk een dienst leiden. Hierbij zal de organist zorgen voor een muzikale omlijsting. Tijdens de kerkdiensten zal er geen kinderoppas zijn. De diensten zullen op de normale tijden gehouden worden. Naast kerkradio en kerkdienstgemist.nl zal ook een YouTube audio kanaal opgezet worden. Dit om de site kerdienstgemist.nl te ontlasten. De zondagse diensten kunt u als volgt bereiken:
Kerkdienst gemist directe link: http://kerkdienstgemist.nl/assets/1411086.mp3
YouTube Audio Stream: https://www.youtube.com/channel/UCnNFsmPwWDf-t6JJ6JzW4BA


Bij de Dorpskerk Vaassen en gereformeerde kerkenraad Vaassen worden de kerkdiensten van komende zondag en mogelijk volgende week zondag geschrapt. Voor zover ons bekend is dit voor Vaassen een unieke situatie. Voor zover we weten hebben we niet eerder zo’n besluit moeten nemen. We kunnen ons het risico echter niet permitteren om de diensten door te laten gaan. Het Bestuur
Hervormde Gemeente Heerde In verband met het Corona virus worden tot en met 31 maart 2020 de kerkdiensten in een andere vorm gehouden, namelijk alleen de dienstdoende predikant en de kerkenraad. De Johanneskerk is tijdens de kerkdiensten voor andere bezoekers gesloten. Wél zullen de kerkdiensten om 09.30 en 19.00 uur worden uitgezonden via www.kerkomroep.nl. Zonder tegenbericht gaan de predikanten voor die zijn ingepland voor die betreffende kerkdiensten.
VEG Heerde Helaas moeten wij mededelen dat wij hebben besloten om minimaal tot 31 maart geen activiteiten, bijeenkomsten en diensten te organiseren en/of faciliteren. Dus alles wat er namens onze gemeente wordt georganiseerd zal afgelast moeten worden. Geen leuk besluit, maar gezien onze verantwoordelijkheid naar elkaar, onze gemeenteleden, belangstellenden en de maatschappij hebben we onze verantwoordelijkheid te nemen.
Hervormde Gemeente Emst
Donderdagavond heeft de kerkenraad besloten om alle kerkelijke activiteiten die tot eind maart gepland staan te schrappen. Dat betekent geen noaproat, catechese, club, koor, ouderenmiddag en actie-avond etc. Ook de gemeenteproat op 16 april willen we niet door laten gaan. Over de passiestonden en de kerkdiensten in april nemen we op 24 maart een besluit. Wat betreft de zondagse kerkdiensten is te melden dat die wel gehouden zullen worden, maar dan met een kleine groep kerkgangers. Die groep zal bestaan uit leden (en hun gezinnen) van de kerkenraad en de commissie van bijstand. Tijdens de kerkdiensten zal er geen kinderoppas zijn. De diensten zullen op de normale tijden worden gehouden en te beluisteren zijn via kerkradio en internet. En er wordt hard gewerkt aan een video-verbinding via YouTube.
Goede Herderkerk Epe
Zondag 15 maart GEEN kerkdiensten!
Op zondag 15 maart om 10.00 uur EN 19.00 uur is er GEEN Kerkdienst in de Goede Herderkerk! Voor de komende zondagen wordt per week beoordeeld of er een dienst gehouden wordt ! Wel is er op zondagmorgen 15 maart 2020 om 10.00 uur een LIVE-Kerk-TV uitzending vanuit de Goede Herderkerk, te volgen via de website van de kerk. Daarbij zijn alleen aanwezig : ds. Buijs, kerkenraadsleden, het beamerteam en de organist! Het zal een gewone dienst zijn met een korte meditatie.
Grote Kerk Epe
In verband met de nieuwe ontwikkelingen rondom het coronavirus hebben we besloten dat: de grotere bijeenkomsten in de kerk deze maand niet doorgaan en de kerkdiensten van 15, 22 en 29 maart niet doorgaan.
Sions Kerk Epe Kerkdiensten en het coronavirus De kerkdiensten die gepland staan voor D.V. zondag 15 maart kunnen vooralsnog doorgang vinden. Wel verzoekt de kerkenraad u, als u zich niet helemaal fit voelt (hoesten, koorts etc), thuis mee te luisteren. Datzelfde geldt ook voor de kwetsbare ouderen, als zij twijfelen. De diensten zijn via kerkdienstgemist.nl live mee te luisteren, zonder dat u hoeft in te loggen. Overige activiteiten binnen het kerkgebouw worden uitgesteld. 

Winkelen in Epe
Helaas moeten wij het Modespektakel op zaterdag 28 maart aflasten. Het is tot 31 maart immers verboden om grote bijeenkomsten te houden in verband met de corona-maatregelen.

Rommel- en Boekenmarkt Goede Herderkerk Epe gaat NIET door!
Als gevolg van de door de Rijksoverheid getroffen maatregelen met betrekking tot het coronavirus, laat de rommelmarktcommissie u/jullie hierbij weten dat de rommel- en boekenmarkt op 3 en 4 april a.s. niet doorgaat. De rommelmarktcommissie vindt het heel spijtig, maar de redenen voor het annuleren zijn gegrond en de commissie ziet zich genoodzaakt deze maatregel te volgen. U/jullie worden op korte termijn geïnformeerd over een alternatieve datum. Hartelijk dank voor uw/jullie begrip. Met vriendelijke groet, De rommel- en boekenmarktcommissie

De lezing van Ampt Epe op 25 maart 2020 over Kamp Rees gaat niet door.
Het Coronavirus zorgt ook voor besluiten bij Ampt Epe
Maatregelen van de regering en het RIVM nopen ons er toe de lezing te verschuiven naar een andere datum. Welke datum dat is wordt nog nader bekendgemaakt.

MARC OVERMARS PAASTOERNOOI GEANNULEERD
Naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft SV Epe besloten om het Marc Overmars Paastoernooi (10 tot en met 12 april) niet door te laten gaan.

Welsumse Karmse 
Paasvuur: stortdagen snoeihout op 21 en 28 maart opgeschort. In verband met de huidige berichtgeving rondom het corona-virus zijn de stortdagen op 21 en 28 maart opgeschort. De VvV houdt de situatie rondom het virus in de gaten. Volg onze website en Facebook pagina voor de laatste berichtgeving rondom het paasvuur.

Kringloop de Rode Beer
IN VERBAND MET HET ADVIES VAN HET RIVM GAAT DE ROMMELMARKT VAN MORGEN, VRIJDAG 13 MAART NIET DOOR! OOK DE REGULIERE OPENSTELLING VAN 13.00 TOT 15.00 UUR GAAT NIET DOOR! GRAAG ZOVEEL MOGELIJK DELEN! Hiermee geven we gehoor aan het dringende advies om evenementen waarbij meer dan 100 personen aanwezig zijn niet door te laten gaan. We hopen op uw begrip.

75 Jaar Vrijheid
AFGELAST: Lezing van Ben Schoenmaker a.s. Maandag. Vanwege alle maatregelen die het kabinet heeft afgekondigd met betrekking tot het indammen van de verspreiding van het Corona virus zien wij ons helaas genoodzaakt de lezing voor maandag 16 maart te annuleren. Het is niet verantwoord om onder de huidige omstandigheden de bijeenkomst doorgang te laten vinden, hoezeer ons dat ook spijt. We zullen nog besluiten of we deze lezing eventueel op een latere datum zullen houden en daarover ontvangt u dan ook nog een bericht als dat het geval mocht zijn. Het bestuur van de stichting vrijheid in de gemeente Epe

Kulturhus EGW
Wij zijn genoodzaakt de volgende evenementen te annuleren i.v.m. het Corona virus……
– 15 maart bekende Epenaren
– 19 maart kulturpannetje
– 29 maart cultureel cafe

De Heerd Heerde
Maatregelen Corona virus Gehoorgevend aan de maatregelen van de overheid / het RIVM om de verspreiding van het Coronavirus te beperken zijn diverse activiteiten tot in ieder geval 31 maart a.s. gecancelled Zie onze theateragenda of uw voorstelling doorgaat. De Heerd Heerde

Stichting Veluvine Cultuur Nunspeet
Alle theater- en filmvoorstellingen t/m 1 april geannuleerd in Veluvine i.v.m. het Coronavirus. Voor alsnog blijft ons gebouw geopend en wordt er per activiteit, in overleg met betrokken organisaties, gekeken wat wel/niet door zal gaan. Het gebouw is voor alsnog dagelijks geopend van 8.00 uur tot circa 22.00 uur. Ook blijven ons kantoor en de receptie gewoon bereikbaar volgens de normale openingstijden. Als het echt niet lukt om een voorstelling te verplaatsen, dan krijgt iedereen vanzelfsprekend bericht over de verdere afhandeling van de kaarten. Update rondom de voorstellingen: Voorstelling van Pieter Derks op 26 maart wordt verplaatst naar zaterdag 9 mei 2020. Andere geannuleerde activiteiten vanwege het Coronavirus: • Nuborgh College Veluvine Grote Avond op 18 maart wordt verplaatst, datum n.n.b. • Pubquiz Jubileum SWN op 19 maart wordt verplaatst naar 17 september 2020. • Opening Expositie Veluvine Cultuur 28 maart wordt verplaatst, datum n.n.b

Sport- en Dorpscentrum Vaassen
Info coronavirus: alle activiteiten in de Koekoek en in de Wieken zijn afgelast t/m maandag 16 maart. Dit betekend ook de zwemlessen, recreatief en de doelgroepen. Wij communiceren a.s. maandag via facebook en onze website www.dekoekoek.nl en www.dewieken.nl

KOPPEL SWOE
ivm nieuwe richtlijnen per 6 april afgelast:
– alle welzijnsactiviteiten waar mensen fysiek samen komen te annuleren. We zijn telefonisch bereikbaar voor alle diensten. Dus heb je vragen of heb je hulp nodig, neem contact met ons op via 0578-67 67 67. 

– alle kinderopvanglocaties te sluiten (kinderdagopvang, peuteropvang en bso). Behalve voor kinderen van ouders die werkzaam zijn in ‘cruciale beroepen’ of werkzaam zijn bij bedrijven die processen hebben die zijn aangemerkt als vitaal. In deze bijlage tref je de lijst van cruciale beroepsgroepen aan:https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen. Vragen bij voorkeur per mail naar: planning@koppelswoe.nl. Voor dringende vragen of verzoeken kan er tijdens kantoortijd gebeld worden met 0578-67 67 67 en buiten kantoortijd met onze leidinggevenden kinderopvang Hester Rook (06-20 21 92 00) en Melle Vos (06-44 19 83 94) Indien er nieuwe ontwikkelingen zijn, dan informeren we je via onze websites (www.koppelswoe.nl en www.kinderopvangepe.nl), per email en via onze social mediakanalen op Facebook en Instagram.

We willen iedereen oproepen om naar elkaar om te zien en voor elkaar te zorgen. Dus vraag je buurvrouw verderop of je haar kunt helpen met iets of bel je (groot)ouders om te horen hoe het met ze gaat. Juist nu moeten we ook extra letten op eenzame medebewoners!

Ik wens je voor de komende periode veel sterkte en moed toe!