Oenenaren en Oener Belang niet gekend in voornemen slim inzamelen door gemeente Epe

Oener Belang:
” Beste inwoners van Oene. Vandaag hebben we allemaal een brief ontvangen van CirculusBerkel en de Gemeente Epe over een nieuwe wijze van afval inzamelen. Deze aankondiging heeft Oenerbelang zeer verrast omdat de Gemeente Epe veel waarde zegt te hechten aan de mening van haar inwoners en verenigingen als OenerBelang. Helaas zijn de oenenaren noch Oenerbelang niet gekend in dit voornemen van de Gemeente Epe om ons dorp te selecteren voor deze proef. ”

In Oene wordt al vele jaren het oud papier in gezameld door de Hervormde Gemeente Oene, de school de Bongerd en andere verenigingen.  Hieronder enkele verontwaardigde reacties door inwoners:

 En er niet blij mee! Geen papiercontainer nodig, papier gaat toch naar de school!!
Hier ook niet blij..Ik hoef dus geen blauwe container!
We willen onze grijze container houden…papier gaat naar school.

Ook wij verzamelen oud papier voor de verenigingen, tevens ben ik er niet blij mee dat we in een welvarend land moeten gaan slepen met restafval! Bij flatgebouwen kan ik me voorstellen dat men geen kliko op het balkon plaatsen kan, denkend aan de Keizershof. Maar moet iedereen van buitenaf afval verzamelen in de tuin in een snikhete zomer?

Heb geen brief gehad

Blauwe container mogen jullie houden en van de grijze blijven jullie af, we hebben ook geen brief gehad

Het lijkt wel Bananasplit.?

 Volgens peilingen onder de Nederlandse bevolking zou er meer blauw op straat moeten komen. En ja hoor, de Gemeente Epe heeft de oplossing. Blauwe (papier)containers als proef in Oene, waar het merendeel van de bevolking het papier inzamelt voor de financiële ondersteuning van diverse verenigingen. Dus Oenenaren samen slim zijn

Iedereen naar dorp, jong en oud grijze zak achterop de fiets, oorlogstijd ligt toch ver achter ons. Deze wethouder moet zich diep schamen.

Ook niet blij mee

Echt duurzaam: we rijden allemaal met de auto naar de verzamelplaats en Van Essen krijgt het drukker.

Belachelijk idee, er gaat nu nog meer gedumpt worden! Waarom niet eerst overlegd en nu moet het in oktober al ingaan!

Wordt weer achter een bureau bedacht ,allemaal theorie ,in de praktijk werkt dit niet !!!!

De plasticcontainer was echt een verbetering, maar een blauwe? Wij brengen ons papier, zoals veel oenenaren, naar het goede doel. Wat is de volgende stap: een witte container voor sneeuw??

Allemaal onnodige blauwe containers; want dat is beter voor het milieu… 

(Zojuist ff gebeld naar de gemeente; schijnbaar kan ik de blauwe container niet weigeren. Raar hoor… In andere gemeentes kan dat namelijk wel.)

Ik ben hier ook niet blij mee. Oud papier wordt al opgehaald door kerk, vereniging of school en andere herbruikbare spullen gooi ik er nooit in. Alleen het echte afval gaat er in. Wat nu bereikt wordt is dat dit echte afval verdeeld wordt over de ander

Wij hoeven ook geen blauwe container!
Zo kan het ook!!

Beheren

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.
 
Blauwe container is absoluut overbodig. Papier wordt al door diverse verenigingen opgehaald. Grijze container moet blijven@

Beheren

Ik ben hier ook niet blij mee. Oud papier wordt al opgehaald door kerk, vereniging of school en andere herbruikbare spullen gooi ik er nooit in. Alleen het echte afval gaat er in. Wat nu bereikt wordt is dat dit echte afval verdeeld wordt over de andere containers, want niemand gaat toch weer extra afval creëren in extra plastic vervuilende zakken? Wat we kunnen doen met z’n allen is de blauwe container grijs spuiten en die gewoon weer aan de weg zetten.
Onzinnig plan. Blauw totaal overbodig, grijs behouden.
En zo gaat het in Amersfoort. Inclusief grijs dus.

Beheren

Afbeelding kan het volgende bevatten: plant en buiten
Wat kan/ gaat oenerbelang hier aan doen en wat kunnen wij hierin betekenen? Of is het kansloos en wordt deze proef ons sowieso door de strot geduwd! 

Wellicht denken ze dat accepteren ze in Oene wel. 

Nou daar zijn we dan mooi klaar mee met zn allen! En ook nog eens over een paar weken! Kun je weer met die zakjes gaan lopen leuren. Blauwe container hebben we zeker niet nodig hier in Oene. Oud papier wordt door meerdere verenigingen opgehaald! 

Dat wordt dus MET de auto vanuit het buitengebied je vuilnis in PLASTIC zakken naar de ondergrondse containers brengen. Waar komen die trouwens te staan?? Krijgen we ook weer vuilnisemmers? Of mogen we die zelf aanschaffen. Losse zakken vuilnis in de schuur is ook niet alles. Ik voorzie in de toekomst vele “vreugdevuren” in Oene. “#vroegerwasallesbeter….. 

Inderdaad blauw is overbodig papier wordt opgehaald en wij brengen het zelf weg voor een goed doel