bibliotheek epe

Oh ja! Het alfabet van onze jeugd: lezing van Rob Krabben

Rob Krabben geeft op 10 november in Vaassen een lezing over zijn boek “Oh ja! Het alfabet van onze jeugd”. De lezing zal een feest der herkenning zijn voor iedereen die is geboren in de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw. Oh ja! is een verzameling (alfabetisch gerangschikte) herinneringen aan spelletjes, belevenissen, voorwerpen, levensmiddelen en nog veel meer zaken die het leven bepaalden in de jaren vijftig tot zeventig van de vorige eeuw.

Weet je nog wat het is om op zaterdag in de teil te gaan? En wat ‘bussie-trap’ is of ‘slierten’? En dat je je fiets (als je die al had) of je step met een luciferdoosje, een knijper en een elastiekje kon laten klinken als een brommer?


Het was een tijd van schaarste en zuinigheid, maar ook van vindingrijkheid. Met weinig middelen wisten mensen zich te redden en kinderen zich te vermaken. En hoewel vroeger lang niet altijd alles beter was, is praten over en luisteren naar verhalen en herinneringen over vroeger vaak wel leuk.

De lezing van Rob Krabben is ook een bron van inspiratie voor het eigen geheugen van de aanwezigen: de ene herinnering roept de andere op.

Rob Krabben is geboren in 1955 en oud-journalist van o.a. (de voorgangers) van De Stentor.

Voor en na de lezing is er de gelegenheid om reclamevoorwerpen uit de 50-er en 60-er jaren te bekijken. Deze worden beschikbaar gesteld door Museum Vaassen Historisch.

De lezing wordt georganiseerd door de Bibliotheek Noord-Veluwe in samenwerking met Museum Vaassen Historisch. Aanleiding is de actiemaand Nederland Leest, een campagne van CPNB en bibliotheken.

Kom naar deze lezing en (her)beleef de moeilijke maar mooie jaren waarin een televisietoestel een bijzonderheid was en een telefoon nog in een hokje op straat stond.

Praktische informatie

Locatie: Bibliotheek Vaassen, Dorpsstraat 48, 8171BR Vaassen

Datum en tijd: donderdag 10 november, 19.30 – 21.00 uur

Kosten: € 3,50 voor bibliotheekleden, € 7,00 voor een bibliotheek lid en 1 introducé, € 5,00 voor niet bibliotheekleden

Aanmelden: via de website bibliotheeknoord-veluwe.nl