Op 11 december in de Speuldeuze en Praotstoel794

Gaat Erik Daems in de Speuldeuze deze keer zoeken in Zeeland en West-Vlaanderen naar bijzondere streektaalmuziek.

We beginnen de Praotstoel met Hetty van de Weg, de directeur van de Bibliotheek Noord Veluwe. We horen van haar hoe de nieuwe beleidsnotitie voor de Noord-Veluwe gaat uitzien. Dat moet voor hen geen probleem gaan worden omdat zij al tijden midden in de maatschappij aan het werk zijn.

Van de bestuursleden van het Berghuizerbad horen we LIVE hoe het jubileumjaar is beleefd. Vooral nu corona nog steeds zorgt dat ze in zwaar weer zitten. Kunnen extra donaties helpen? We hopen dat onze luisteraars daar in ieder geval hulp bij gaan bieden door een donatie te doen. Wij hebben op de website al een mogelijkheid gemaakt voor een QRcode. Al was het alleen maar als cadeau voor het 50 jarig bestaan.

De Lionsclub Oene-Gelre gaan weer Douwe Egberts-punten verzamelen voor de pakken koffie ten behoeve van de Voedselbank Vaassen, Epe en Heerde. En met oud- en vreemd-geld helpen ze heel veel mensen aan een oogoperaties in de derde wereld landen. We zijn benieuwd wie ons daar meer over kan vertellen.

En we hopen van Heerder huisarts Paul Roseboom te horen hoe we ons beter kunnen beschermen tegen een Covid19-besmetting. Maar ook hoe de opstart van het boosterprikken op dit moment verloopt. Zoals gewoonlijk is er weer veel verwarring waarbij we zijn verduidelijking heel erg waarderen.

Berichten uit de Berichtenbox van RTV794 en de Agenda vanaf 11:40u.

Kijk vooral op WWW.Radio794.nl voor het laatste nieuws over de uitzending.

U hoort de Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) elke zaterdag.

Radio794 is te ontvangen via  106,5 FM & 107,8 FM ether  –  glasvezel KPN 1186

Of via internet www.rtv794.nl (Live Radio) – DAB-kanaal 7B (190,64 MHz).

Herhalingen van de Praotstoel zijn op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u