Op 12 juni in de Speuldeuze en Praotstoel794

Erik Daems geet disse keer in Braobant kiekn naor mooie streektaalnummers veur disse Speuldeuze.

Om 10 uur is Tony van Dommelen weer in de studio bij de Praotstoel en dan zit Cor Rorije klaar op de presentatie-stoel.

We hebben dan een Praotstoel waarin we kijken naar de start op 18 juni van de IJsselbiënnale 2021. Daarin praten we dan met verschillende kunstenaars die er aan deelnemen.

Adrie Hottinga uit Vorchten over het Foto/Video project “Achter de IJssel” dat hij samen met fotograaf Kees Muizelaar heeft gerealiseerd.

Beeldendkunstenaar Jeroen Hoogstraten uit Rotterdam die met zijn objecten en Views de “Oude IJsselloop” laat zien tussen Veessen en Wapenveld honderden jaren geleden.

Han Lammers uit Heerde die objecten maakt van Zink en Koper en deze keer twee bijzondere laat zien. Hij doet dat samen met Jeroen Hoogstraten in het Emerpark naast het gemaal Helbergen in Zutphen.

En Erica Hottinga van Visit Heerde verteld over de Kunstroute die tijdens de IJsselbiënnale 2021 in Heerde gehouden wordt.

En natuurlijk de berichten uit de weekkranten en de Agenda vanaf 11:40u.

Kijk vooral op WWW.Radio794.nl voor het laatste nieuws over de uitzending.

U hoort de Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) elke zaterdag.

Radio 794 is te ontvangen via  106,5 FM & 107,8 FM ether – glasvezel KPN 1186 – 93,1 FM kabel – www.rtv794.nl – DAB kanaal 7B (190,64 MHz)

Herhalingen van de Praotstoel zijn op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u  

Als we nog tijd kunnen vinden dan houden we onze volgers op Facebook op de hoogte van de onderwerpen in ons programma.  www.facebook.com/praotstoel794