Op 12 Maart in de Speuldeuze en Praotstoel794

Dan Gaat Erik Daems kijken waar in de streektaalmuziek van Gelderland de verschillen en de overeenkomsten liggen tussen de Achterhoek, Veluwe en Betuwe. Verschillen Dick van Altena,  Frans Nieuwenhuis en Ben Lukassen echt van elkaar?

Om 10 uur in de Praotstoel hoort U Cor Rorije die vanuit de Musketiers in Emst praat met de mensen van de Klompenpaden in en rond Emst en vrijwilligers van NL-Doet. Zij gaan op deze 12e maart de speciale luisterbanken op de route plaatsen.

Om 10:30u komt Hans Valent aan het woord als voorzitter van de Vaassens Ondernemersvereniging. Hoe voelt het nu om als ondernemer weer volop aan de slag te kunnen? Dat is de vraag die Hans gaat beantwoorden.

Gert Roelofs gaat om 11:00u in gesprek met Hendrik van Apeldoorn, de voorzitter van de Oudijzer Commissie van de Jenaplanschool in Hoorn (gemeente Heerde) over hun jaarlijkse actie op m19 maart om extra zaken op de school te kunnen aanschaffen. Hoe en waar kunnen de mensen de verzamelde metalen inleveren voor de school.

Ondertussen is Cor Rorije naar Epe gereden waar hij in het centrum hoopt te praten met Martijn Lokhorst, de voorzitter van de Eper middenstanders over het vrije ondernemers gevoel.

Mocht dit niet lukken dan gaan we vanuit de studio een aantal verhalen laten horen die in 2020 zijn geschreven tijdens de Schriefwedstried van de Dialektwârkgroep Heerde/Waopmvelde en de Dialectclub gemeente Epe.    En we kijken of nog wat in de Berichtenbox zit.

Kijk vooral op WWW.Radio794.nl voor het laatste nieuws over de uitzending.

U hoort de Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) elke zaterdag.

Radio794 is te ontvangen via  106,5 FM & 107,8 FM ether  –  glasvezel KPN 1186

Of via internet www.rtv794.nl (Live Radio) – DAB-kanaal 7B (190,64 MHz).

Herhalingen van de Praotstoel zijn op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u.