Op 28 Januari in de Speuldeuze en Praotstoel794.

Op 28 Januari in de Speuldeuze en Praotstoel794.

Erik Daems zal in de Speuldeuze gaon kiekn in Grunn wat ze nog veur biezundere streektaaldeunties hebt die onze Veluwse luusteraers zult verbaazn.

En en daarna met Gert Roelofs achter de microfoon en Erik Daems nog achter de knoppen   gaat Cor Rorije vanaf 10 uur op zoektocht naar de laatste twee kunstenaars in het rijtje van zes. Bij Joke van de Wal in Veessen zal hij dan kijken hoe zij de laatste zaken afmaakt om op 2 februari in Epe te kunnen shinen met haar werk.

Daarna hoort u een gesprek dat Cor in de week opneemt met Frans Schumacher die een 2e boek schreef over de straten in Vaassen. Hij besteed hierin veel tijd aan de Deventerstraat, de straat die hem in de jeugd heel veel indrukken heeft achter gelaten.

Om 11 uur horen we de voorzitter van Koninklijke Harmoniekorps Wilhelmina, dat dit jaar 125 jaar bestaat. Wat is er in 125 jaar gebeurt en hoe ga je het vieren?

Ondertussen is Cor bij kunstenares, Pauline Luijben in Welsum aangekomen, om zijn zoektocht naar het verschil in de kunstenaars die de uitdaging hebben opgepakt tot uiting komt. Zijn die verschillen te benoemen? Zijn ze pragmatisch te benaderen? Of zijn het gewoon prachtige uitingen van vakmanschap en gevoel? Wie het weet mag het zeggen na 2 februari 2023.

De Berichten uit de Berichtenbox van RTV794 en de Agenda hoort U vanaf 11:40u.

Kijk vooral op WWW.RTV794.NL voor het laatste nieuws over de uitzending.

U hoort de Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) elke zaterdag.

Radio794 is via de ether te ontvangen in de Gemeente Heerde via  106,5 FM.

In de gemeente Epe via 107,8 FM. Of DAB-radio via kanaal 7B (190,64 MHz)

Herhalingen van de Praotstoel zijn op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u.

Berichten voor de actua-radioprogramma’s van RTV794 kunnen ingezonden worden via redactie@rtv794.nl .