radio794

Op 4 Februari in de Speuldeuze en Praotstoel794

Gaat Erik Daems in de Speuldeuze zoeken in Drenthe naar de oervorm van de streektaalmuziek.  Dus komen we onder andere Duo Karst en Harm & Roelof tegen.

We praten met de mensen van de Jonge Spelers uit Vaassen die de spanning van de uitvoering van hun toneelstuk dat ze op 24 en 25 maart in de Sterrenschool aan de Geerstraat gaan opvoeren. De kaart verkoop is begonnen en we horen van Beppie Krol waar de kaarten verkrijgbaar zijn.

We kijken terug op de opening van de kunstexpositie in het KEKhuis in Epe waarin de  verbeelding van het Nedersaksisch tot uiting komt. Daartoe hebben Linda Seinstra en Cor Rorije, makers van de Praotstoel bij RTV794, de kunstenaars uitgedaagd. Wat deze bijzondere expositie heeft opgeleverd.

En het is ook de plek voor de bekendmaking van de Dichter van de Noord Veluwe met een expositie van de ingezonden gedichten die tussen de kunstwerken en de grafische panelen van de Drentse graficus Albert Rademaker hangen.

Wij hopen in de uitzending ook een gesprek te hebben met de bestuurder van IJsselheem over de Fusie met Hanzeheerd die per 1 januari heeft plaatsgevonden.

Berichten uit de Berichtenbox van RTV794 en de Agenda vanaf 11:40u.

De Berichten uit de Berichtenbox van RTV794 en de Agenda hoort U vanaf 11:40u.

Kijk vooral op WWW.RTV794.NL voor het laatste nieuws over de uitzending.

U hoort de Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) elke zaterdag.

Radio794 is via de ether te ontvangen in de Gemeente Heerde via  106,5 FM.

In de gemeente Epe via 107,8 FM. Of DAB-radio via kanaal 7B (190,64 MHz)

Herhalingen van de Praotstoel zijn op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u.

Berichten voor de actua-radioprogramma’s van RTV794 kunnen ingezonden worden via redactie@rtv794.nl .