radio794

Op 6 november in de Speuldeuze en Praotstoel794

Tussen 9 en 10uur gaat Erik weer kijken in de hoogste provincie van Nederland. Hoor je in de Groningse streektaalmuziek verschillen tussen de wadlopers en de bietenbouwers?

Daarna beginnen we in de Praotstoel met Jan Nitrauw, die een nieuw boek gemaakt heeft over de geschiedenis van Wapenveld en dat met de titel “Het Vreeselijke Wapenvelde”. Dan heb je toch wel wat uit te leggen!

De mensen van Vaassens FanfareCorps komen naar de studio om ons bij te praten over de het afgelopen jaar en ook over hun plannen voor 2022. We zijn benieuwd of ze de jaarlijkse voorraad chocoladeletters al zijn kwijt geraakt. 

Linda Seinstra zal gaan kijken naar de traditionele Sint Hubertus rit van de ruiters in de gemeente Epe. Dit jaar geen zegening in het centrum van Epe bij de oude Martineskerk maar bij de Ossenstal. Wil je nog meer verbondenheid met de natuur? Neem dit jaar je hond of wellicht je konijn mee voor een zalig klein buitje van de kwast. 

Cor Rorije gaat maandag in gesprek met wethouder Cegerek over Fair Trade en Cittaslow. Hij is benieuwd of hier dingen dubbel gaan lopen en elkaar tegenwerken? Of gaan ze elkaar versterken?  Berichten uit de Mailbox van RTV794 en de Agenda om 11:40u.

Kijk vooral op WWW.Radio794.nl voor het laatste nieuws over de uitzending.

U hoort de Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) elke zaterdag.

Radio 794 is te ontvangen via  106,5 FM & 107,8 FM ether – glasvezel KPN 1186 –

via internet www.rtv794.nl (Live Radio) – DAB kanaal 7B (190,64 MHz).

Herhalingen van de Praotstoel zijn op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u  

Als we nog tijd kunnen vinden dan houden we onze volgers op Facebook op de hoogte van de onderwerpen in ons programma.  www.facebook.com/praotstoel794