Op 9 April in de Speuldeuze en Praotstoel794.

Geet Erik Daems in de Speuldeuze weer zuukn in Drenthe naor bijzundere streektaalmuziek en dan hebbe wie kans det Bartje nog wel um de hoek kik. Daarna neemt Gert Roelofs het commando in de ECK van RTV794 over voor de Praotstoel, waarin we:

Om 10:10u horen in een opname van Cor Rorije met Rinette van Vliet van Cultuurplein NoordVeluwe horen hoe Cultuurplein de inwoners van de gemeente Heerde gezond houdt de komende jaren. Wat bedoelt de Gemeente Heerde met de gezonde leefstijlinterventies?

De voorzitter van de Stichting Herdenking 13 April 1945, Henk van Apeldoorn naar de studio komt met een van zijn medebestuurders om een voorbeschouwing te geven over de komende herdenking en de toekomstplannen van de Stichting.

Hoort Cor Rorije telefonisch van voorzitter Johan Horst van de Dorpsraad Wapenveld welke ontwikkelingen er gaande zijn rond het Ennerveld, de voortgang van het Kulturhus Wapenveld en ook hoe er gedacht wordt over het drooghouden van het oostelijke natte deel van Wapenveld.

En we praten aansluitend met een deskundige van Waterschap Vallei en Veluwe hoe ze in de toekomst de IJsselvallei drooghouden en het hogere Veluwse deel beschermen tegen verdroging. Daarmee wordt hopelijk ook voldoende zuiver drinkwater behouden voor de toekomst en kijken we ook hoe ze het voorstel van de Dorpsraad Wapenveld beoordelen.

Berichten uit de Berichtenbox van RTV794 en de Agenda vanaf 11:40u.

Kijk vooral op WWW.Radio794.nl voor het laatste nieuws over de uitzending.

U hoort de Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) elke zaterdag.

Radio794 is te ontvangen via  106,5 FM & 107,8 FM ether  –  glasvezel KPN 1186

Of via internet www.rtv794.nl (Live Radio) – DAB-kanaal 7B (190,64 MHz).

Herhalingen van de Praotstoel zijn op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u.

Berichten voor de Praotstoel kunnen ingezonden worden via praotstoel794@gmail.com .